Evo zašto će simboli Beograda sutra svetleti u crvenoj boji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Most na Adi

  Evo zašto će simboli Beograda sutra svetleti u crvenoj boji

  Međunarodni komitet Crvenog krsta i Crveni krst Srbije, uz podršku Grada Beograda, obeležavaju 8. maj, Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, saopštilo je JKP „Javno osvetljenje”. Tim povodom simboli Beograda će biti u crvenoj boji.

  Tradicionalno, na dan rođenja Anri Dinana, idejnog tvorca i jednog od osnivača Crvenog krsta i Crvenog polumeseca i prvog dobitnika Nobelove nagrade za mir, obeležava se dan najveće svetske međunarodne humanitarne organizacije.

  Crveni krst Srbije, paketi pomoć

  Počivajući na principima humanosti, nepristrasnosti, neutralnosti, nezavisnosti, dobrovoljnosti, jedinstvu i univerzalnosti, usvojene su Ženevske konvencije. Njima se garantuje zaštita ranjenih i bolesnih vojnika i brodolomnika, sanitetskog osoblja. I najznačajnije, pruža se zaštita civilima prilikom oružanih sukoba na okupiranim teritorijama.

  Zastava Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca će biti motiv za kolorizaciju izabranih objekata. Oni imaju mogućnost promene boje instalacije javnog dekorativnog osvetljenja. Tokom večeri, 7. maja, simboli Beograda, Palata Albanija, Most na Adi i Brankov most biće u crvenoj boji, za šta će se postarati ekipe JKP „Javno osvetljenje”.

  Nije prvi put da su simboli Beograda u boji

  Početkom 2022, od 17. do 23. januara, obeležena je Evropska nedelja borbe protiv grlića materice na inicijativu Instituta za javno zdravlje ,,Dr Milan Jovanović Batut” uz podršku grada Beograda. Nedelja borbe protiv opake bolesti ustanovljena je na inicijativu Evropske asocijacije za borbu protiv raka grlića materice od 2007. godine. Od tada se u kalendaru javnog zdravlja obeležava svake treće nedelje u januaru.

  Tim povodom su takođe Most na Adi, Brankov most i Palata Albanija bili posebno osvetljeni. Osim njih i velika kupola Doma Narodne skupštine je bila u boji koja simbolizuje borbu protiv ove pošasti. U pitanju je tirkizna boja.

  Izvor: Beoinfo, BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE