Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šili su „leviske“, a sad su pred bankrotom: Varteks ide u stečaj

  Varaždinsko tekstilno preduzeće Varteks, koje je u blokadi već gotovo 60 dana, odlazi u stečaj.

  Predsednik Uprave Karlo Koprek rekao je da će odluku o tome hoće li se pokretanje stečaja ubrzati ili će se dogoditi po automatizmu doneti radnici. On je najavio sastanak u ponedeljak.

  Nadzorni odbor varaždinskog tekstilnog preduzeća Varteks u petak je, sa tri glasa ‘za’ i dva ‘protiv’, dao saglasnost upravi, odnosno njenom jedinom članu Karli Kopreku, da se pokrene stečaj.

  „Varteks je sa narednim ponedeljkom već preko 60 dana u blokadi, tako da više nema ni izbora. Nakon 60 dana blokade, FINA u određenom trenutku automatski podnosi zahtev za otvaranjem stečajnog postupka“, naveo je Koprek.

  On kaže da bi radnici, ukoliko bi se čekalo da FINA sprovede postupak, u sledećih mesec, dva ostali bez primanja.

  Varteks trenutno ima 549 radnika

  „Ja sam predložio Nadzornom odboru da se odobri pokretanje stečaja što pre i da ga pokrenemo sami, budući da smatram da je to sada u najboljem interesu radnika i društva Varteks, kako radnici u međuvremenu ne bi ostali bez prihoda i kako ne bi izgubili celokupnu maloprodajnu mrežu“, izjavio je Koprek.

  Kaže i da bi nakon što bi se otvorio stečaj, Varteks ponovo od tih prihoda mogao redovno da plaća najam prostora, gas, struju, plate, ali i sve ostale troškove.

  „Iako sam dobio potrebno odobrenje Nadzornog odbora, još ne nameravam da donesem takvu odluku i podnesem zahtev, dok sa radnicima ne popričam o svim aspektima te odluke i dok zajedno ne donesemo odluku koja je u njihovom najboljem interesu“, naveo je Koprek.

  On je rekao da će se sastanak sa radnicima, kojih je u Varteksu trenutno 549, održati u ponedeljak i da Uprava Varteksa neće pokretati stečaj ukoliko radnici ne budu sa tim saglasni. U slučaju njihove saglasnosti, zahtev će pokrenuti tokom iduće sedmice.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE