Šest milijardi dinara za srpske sredine na Kosovu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Šest milijardi dinara za srpske sredine na Kosovu

  Više od šest milijardi dinara, odnosno oko 50 miliona evra, biće uloženo u srpske sredine na Kosovu i Metohiji, najavljeno je posle sednice Vlade Srbije kojoj su prisustvovali i predsednik Srbije i predstavnici Srba sa Kosova.

  Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će te investicije biti iskorišćene za podsticanje početka rada pojedinih fabrika na severu Kosova, izgradnju “velelepnog Kliničkog centra” u Kosovskoj Mitrovici i bolnice u Gračanici.

  Vučić je dodao da će biti ulagano i u hladnjače i pomoć poljoprivrednicima i južno i severno od Ibra, pravljenje turističkih centara kao što je Banjska, završetak ulaganja u infrastrukturu i puteve, vodovod i univerzitet.

  Vlada Srbije je usvojila tri zaključka – o potrebi dugoročnijeg pristupa investicionim ulaganjima na KiM sa većinskim srpskim stanovništvom, pripremi izrade nacrta zakona kojim će se urediti pitanje finansijske pomoći i opredeljivanju 300 miliona dinara za početak finansiranja nekih od projekata, rekla je premijerka Ana Brnabić posle sednice.

  Brnabić je istakla da ukupno ima 76 projekata vrednosti 6,1 milijardi dinara, što je oko 51 milion evra.

  “Mislim da je ovo važan dan. Mislim da je ovo ispisivanje jedne nove stranice naše podrške Srbima na Kosovu i Metohiji. Imamo dva cilja, jedan je da unapredimo sistemsku i institucionalnu podršku i da građanima na KIM poručimo da smo tu za njih, a drugi cilj je da ekonomski osnažimo poziciju Srba sa KiM”, rekla je Brnabić.

  Izvor: RTS, Agencije

  Foto: kosmitrovica.rs

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE