Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sberbanka tuži Todorića?

  Prvi zamenik predsednika Uprave ruske Sberbanke, najvećeg kreditora Agrokora, Maksim Poletaev izjavio je za zagrebački Večernji list da se razmišlja o tužbi protiv porodice Todorić zbog prikrivanja pravog stanja u posrnulom koncernu.

  Poletaev je u intervjuu za današnje izdanje dnevnika rekao da su mu Todorićevi dugo lagali prezentirajući mu nepotpune bilanse. On je dodao da su izgubili poverenje, a ono je temelj za nastavak spašavanja. Zbog toga i razmišljaju o tužbi protiv porodice Todorić, navodi Večernji list.

  U razgovoru za list Poletaev je rekao da je Sberbanka oprezna u novom finansiranju posrnulog koncerna i da traži garancije da će novoodobrena sredstva biti vraćena, ali i bolju saradnju s vanrednom upravom i Vladom.

  Drugi čovek ruske banke ocenio je da je razgovor koji je u ponedeljak vodio s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem bio otvoren i dodao da mu je jasno izneo stavove Sberbanke.

  „Prva zamerka odnosi se na profesionalnost tima koji vodi proces, što je bitno s obzirom na vrlo jaku konkurenciju trgovačkih lanaca. Važno je znati da je potrebno na tom području imati menadžment koji ima iskustva u tom segmentu u ovom važnom razdoblju za kompaniju. Izgleda da toga sada nema u Agrokoru“, rekao je Poletaev.

  Premijeru je takođe rekao da što se tiče novog kredita Agrokoru, smatra da koncernu treba manje novca za likvidnost i da treba pronaći „jeftiniji način finansiranja kompanije nego što je kroz ‘roll up'“.

  „Trenutni predlog ‘roll-up’ za nas nije prihvatljiv jer smo mi najviše izloženi, za 1,1 milijardu evra“, naglasio je Poletaev.

  Drugi čovek Sberbanke bio je u ponedeljak u Zagrebu na razgovorima o nastavku finansiranja posrnulog koncerna Agrokor, koji čeka novi kredit za nastavak poslovanja.

  Ruska banka dosad je kreditirala Agrokor s oko 1,1 milijardu evra, a poslednji kredit u iznosu od oko 100 miliona evra odobrili su koncernu početkom godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE