Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ana Brnabić, investicije Srbija

  Savet za BDP očekuje rast Srbije od 2,5 odsto

  Premijerka Ana Brnabić predsedavala je sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj je konstatovano da bi Srbija 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto i poručila da je važno nastaviti trend privrednog rasta u trećem i četvrtom kvartalu.

  U saopštenju Vlade Srbije su naveli da je premijerka ukazala da su industrija i građevinarstvo oblasti koje su ključne za ostvarivanje privrednog rasta, kao da je i u drugom kvartalu zabeležen rast od 1,7 odsto, što je u skladu sa očekivanjima.

  Na sednici je naglašen napredak ostvaren u građevinarstvu i bržem izdavanju građevinskih dozvola, što je od važnosti za kapitalne projekte i privatne investicije. Govoreći o najznačajnijim projektima, premijerka je istakla da je svaki projekat važan i da svako ministarstvo, lokalna samouprava i javno preduzeće mora predano da radi kako bi se ispoštovali rokovi za završetak projekata, a sve u cilju ostvarenja većeg privrednog rasta.

  Posebno je istaknuto da će novi projekti poput početka radova na infrastrukturi za EKSPO 2027. godine doprineti dodatnom privrednom rastu do kraja godine.

  Brnabićeva je istakla da oblast turizma beleži rast, koji se pre svega ogleda u većem broju noćenja stranih turista, zaključeno je u saopštenju Vlade Srbije.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE