Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Savet stranih investitora sa predstavnicima Evropske komisije u Briselu

  Serijom sastanaka sa predstavnicima Evropske komisije realizovana je, petu godinu za redom, poseta delegacije Saveta stranih investitora (FIC) Briselu.

  Tokom diskusija Savet je istakao ključni značaj reformi u sledećim oblastima: porezi, radno pravo, trgovina i inspekcije, bezbednost hrane, nekretnine i izgradnja, digitalizacija i elektronsko poslovanje, telekomunikacije i opšti pravni okvir (posebno zakoni o stečaju i deviznom poslovanju).

  Kako je saopšteno, na taj način, Savet je nastavio da podržava proces evropskih integracija Srbije, bivajući pouzdan partner kako Vladi Srbije, tako i Evropskoj uniji.

  Tokom dvodnevne posete, delegacija Saveta sastala se sa predstavnicima sedam generalnih direktorata Evropske komisije.

  Savet je naglasio spremnost da nastavi i pojača svoje angažovanje u podršci pristupnog procesa EU, kroz razmenu mišljenja i saradnju i sa srpskom Vladom i sa EU institucijama.

  Evropske institucije su ponovo pozvane da aktivno podrže Srbiju, jer je međusobna saradnja neophodna da bi se srpsko tržište približilo pravilima i praksama Evropske unije.

  Članovi delegacije Saveta bili su predsednica Saveta Jana Mihajlova, član UO Saveta Goran Pekez i izvršna direktorka Ana Toci.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: T. K.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE