Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Savet stranih investitora proslavio 20. rođendan

  Savet stranih investitora proslavio 20. rođendan

  Savet stranih investitora proslavlja 20 godina rada i zalaganja za predvidivo, konkurentno i održivo poslovno okruženje, uz permanentno unapređenje poslovne i investicione klime, promovišući Srbiju kao sjajno mesto za ulaganje na dobrobit svih njenih građana. Svečanost je u prisustvu brojnih zvanica otvorena uvodnim obraćanjima potpredsednice Saveta i generalnog direktora Roch za Srbiju i Crnu Goru, gospođe Ane Govedarice, ministra informisanja i telekomunikacija Mihaila Jovanovića u ime Vlade Republike Srbije i šefa Delegacije EU u Srbiji Nj.E. Emanuela Žiofrea.

  U svom uvodnom obraćanju, potpredsednice Saveta i generalni direktor Roch za Srbiju i Crnu Goru, gospođa Ana Govedarica podsetila je prisutne da je pre dve decenije 14 kompanija osnovalo Savet stranih investitora sa ciljem da poslovna zajednica da svoj doprinos razvoju predvidivog, konkurentnog i održivog poslovnog okruženja, kao i da na taj način podstaknu pozitivne promene koje su imale uticaja ne samo na srpsku ekonomiju već I društvo u celini. “U proteklih dvadeset godina okolnosti u srpskoj i svetskoj privredi su se osetno menjale, a sa njima i Savet, kako bi se tim promenama prilagodio i kako bi što efikasnije odgovorio na izazove sa kojima se, pre svega naše članice, suočavaju, dajući na taj način svoj doprinos unapređenju ukupnog poslovnog ambijenta u Republici Srbiji”- zaključila je gospođa Govedarica.

  Savet stranih investitora proslavio 20. rođendan

  Savet stranih investitora proslavio 20. rođendan

  Nakon uvodnih obraćanja, Savet stranih investitora se zahvalio uručivanjem nagrada svojim dugogodišnjim partnerima, Vladi Republike Srbije i Delegaciji EU u Srbiji, kao i kompanijama, svojim osnivačima: British American Tobacco; Hyatt Regency Belgrade (Ex HDD ˝Beogradsko mešovito preduzeće“); Emil Frey Auto Centar d.o.o (ex Mercedez-Benz); Messer (Ex Tehnogas AD, Beograd); Moravacem (Ex Fabrika cementa “Novi Popovac“); Nestle (Ex DELYUG);  OMV d.o.o; OTP banka (Ex Societe Generale); PricewaterhouseCoopers d.o.o; Raiffeisein Banka a.d. Beograd; Siemens d.o.o. Tetra Pak Production d.o.o; Unicredit banka Srbija (Ex HVB Banka)  i Velux Srbija d.o.o.

  U poređenju sa 150 miliona evra investicija i 3.160 zaposlenih u trenutku osnivanja, danas, dvadeset godina kasnije, Savet čini oko 120 članica koje su uložile oko 36 milijardi evra i koje zapošljavaju više od 100.000 građana Srbije. Oko 75% kompanija članica Saveta su kompanije iz EU. Korporativna kultura, visoko etičko poslovanje i moderni principi korporativnog upravljanja kompanija članica čine Savet pouzdanim partnerom ne samo Vlad Republike Srbije već I domaćim kompanijama.

  Uprkos brojnim izazovima tokom vremena, ključna uporišta Saveta ostala su nepromenjena od osnivanja: nezavisnost, transparentnost, stručna znanja, najbolje međunarodne prakse i, pre svega, podrška intenzivnijim evropskim integracijama.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE