Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Satovi za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika

  Samsung Electronics predstavio je danas nove nosive uređaje, Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra[i]. Novim pametnim satovima kompanija proširuje dostupnost Galaxy AI[ii] i pruža celokupno wellness iskustvo[iii] još većem broju zainteresovanih korisnika.

  Novi članovi porodice nosivih uređaja ključni su za Samsung viziju, u kojoj Galaxy AI podržava unapređenje digitalnog zdravlja, pruža personalizovane uvide i prilagođena zdravstvena iskustva, za sveobuhvatnije razumevanje korisnika kroz holistički pristup svakodnevnom zdravlju.

  Dobijanje tačnih, detaljnih i naprednih informacija o sopstvenom zdravlju, ključni je faktor u ovom procesu, a Samsung inovacije senzora, na novim Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra pomažu  ostvarenju ove vizije. Galaxy Watch7 povećava svakodnevnu dobrobit, uz personalizovane vežbe, kao i inteligentne i preventivne mogućnosti praćenja zdravlja. S druge strane, Galaxy Watch Ultra, najnoviji dodatak liniji Galaxy Watch, najsposobniji je Samsung pametni sat dosad, dizajniran za podršku korisnicima u ostvarivanju izuzetnih atletskih dostignuća.

  „Novosti u našem portfoliju nosivih uređaja, objedinjuju najnovije Samsung tehnologije i inovacije, i korisnicima pružaju detaljan uvid u zdravlje i dobrobit, pa čak i prevenciju mogućih tegoba,“ rekao je TM Roh, predsednik i rukovodilac Mobile eXperience Business sektora kompanije Samsung Electronics. „Inteligencija, uvidi i vodiči, koje nudimo u Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra, pomoći će korisnicima da pretvore podatke u svrsishodne uvide, i otvore potpuno novu eru proširenih, inteligentnih zdravstvenih iskustava.“

  Galaxy Watch7 – Detaljno razumevanje svakodnevne dobrobiti

  Galaxy Watch7[iv] dizajniran je s ciljem pomoći korisniku, u sticanju celokupnog razumevanja sebe. Uređaj podržava korisnike da kreiraju zdravije dane, sa više načina za podršku svakodnevnom zdravlju. Omogućava detaljno praćenje više od 100 vežbi, i izgradnju rutina kombinovanjem različitih vežbi s Workout Routine, kako bi postigli svoje ciljeve. Sa funkcijom Race[v], mogu da uporede trenutne i prošle performanse vežbanja u realnom vremenu,  a to pomaže u praćenju napretka i održavanju motivacije. Dodatno, Body Composition[vi] nudi detaljan „snimak“ tela i kondicije, za sveobuhvatno razumevanje tela.

  Pokreće ga najmoćniji čip u porodici Galaxy Watch uređaja, po prvi put koristi procesor izrađen u 3-nanometarskoj tehnologiji, Galaxy Watch7 nudi besprekorno iskustvo s triput bržom središnjom procesorskom jedinicom[vii] i 30% poboljšanom energetskom efikasnosnošću[viii] aplikacijskog procesora. Dodatno, Galaxy Watch7 je prvi Galaxy smartwatch s dvo-frekvencijskim GPS sistemom[ix], čime omogućava preciznije praćenje lokacije korisnika[x], čak i u gusto naseljenim urbanim područjima.

  Uz prepoznatljiv kružni dizajn, Galaxy Watch7 korisnicima omogućava prilagođavanje uređaja njihovom ličnom stilu, s novim narukvicama[xi], uključujući one rebrastog dizajna s istaknutim bojama šavova, kao i raznovrsnim prikazima brojčanika. Galaxy Watch7 donosi i intuitivno i besprekorno iskustvo između povezanih Galaxy uređaja. Korisnici mogu jednostavno odgovoriti na poruku, pomoću inteligentnih predloženih odgovora[xii], koji ton poruke prilagođavaju analizom prethodnih razgovora, pomoću Galaxy AI. Koriščenjem dvostrukih gestova „štipanja“ [xiii] jednostavno je upravljati Galaxy Watch satom i povezanim pametnim telefonom, čak i kada su korisnicima pune ruke.

  Galaxy Watch7 biće dostupan u dve veličine, 40 i 44 milimetara u prečniku. Korisnicima će 40-milimetarska verzija biti dostupna u zelenoj ili krem boji, dok će verzija od 44 mm biti dostupna u zelenoj ili srebrnoj boji.

  Galaxy Watch Ultra – najbolje za strastvene performanse

  Dizajniran na osnovu naprednih mogućnosti praćenja zdravlja, kao i snažnog hardvera Galaxy Watch7, novi Galaxy Watch Ultra, najnoviji i najsnažniji dodatak porodici Galaxy Watch uređaja, otvara unapređena fitness iskustva za novi nivo sportskih dostignuća. Uređaj prati nasleđe kružnog dizajna Galaxy Watch, s novim „jastučastim“ dizajnom koji dodatno daje na robusnosti i vizualnom utisku uređaja. Istovremeno, sistem dinamičkih dugmadi i kruna sata inspirišu korisnike da budu najbolja verzija sebe, naglašeno je tokom prezentacije.

  Premium mogućnosti praćene su konstrukcijom za ekstremnu izdržljivost i prate korisnike koji pomeraju svoje granice, sa kućištem od titanijuma 4. stepena tvrdoće[xiv]i hidroizolacijom od 10 ATM[xv]. Treba dodati i da Galaxy Watch Ultra radi na širem rasponu nadmorskih visina, od 500 metara dubine, do 9000 metara visine, za praćenje naprednih sportskih aktivnosti poput plivanja u okeanu, ili vožnje bicikla u ekstremnim okruženjima[xvi].

  Uređaj može pratiti višeslojne aktivnosti, poput triatlona, u kojem prati plivanje, vožnju bicikla i trčanje, pomoću nove pločice za merenje više sportova. Dodatno, novi funkcionalni prag snage (Functional Threshold Power) za biciklizam precizno meri najveću snagu vožnje bicikla u samo četiri minuta, pomoću FTP metrike koju pokreće AI, čime će strastveni biciklisti otkriti svoj jedinstveni potencijal. Galaxy Watch Ultra takođe nudi naprednu personalizovanu zonu brzine otkucaja srca[xvii], tako da svaki korisnik može da prilagodi intenzitet vežbe, na osnovu sopstvenih fizičkih mogućnosti.

  Novost je i Quick Button, sa kojim je moguće trenutno pokrenuti i kontrolisati vežbe, i mapirati druge karakteristike koje odgovaraju trenutnim potrebama. Dodatno, moguće je aktivirati sirenu za hitne slučajeve[xviii]. Nakon vežbanja, uređaj prikazuje statistiku na prvi pogled, sa namenskim brojčanicima za Galaxy Watch Ultra, koji se automatski može prebaciti u noćni način rada[xix], za najbolju čitljivost u mraku. Pored toga, sa maksimalnom osvetljenošću od 3000 nita, Galaxy Watch takođe garantuje čitljivost, čak i na direkntoj svetlosti. Bezbrižnost dugotrajnih avantura Galaxy Watch osigurava s najdužom autonomijom baterije u Galaxy Watch porodici, nudeći do 100 sati u načinu štednje energije[xx], odnosno 48 sati u načinu uštede energije pri vežbanju[xxi].

  Galaxy Watch Ultra[xxii] dostupan je isključivo s kućištem razmera 47 milimetara, a korisnici će moći da biraju između titanijum sive, titanijum bele ili titanijum srebrne boje.

  Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra prvi su Android pametni satovi koje pokreće Wear OS 5, najmoćnije izdanje Wear OS-a dosad. Novi operativni sistem nudi napredne performanse i energetsku efikasnost, tako da korisnici mogu uživati u besprekornoj i fluidnoj interakciji, i na taj način duže koristiti svoj Galaxy Watch. Osim toga, mogu maksimalno iskoristiti svoje iskustvo nosivog uređaja, s pristupom mnogim popularnim aplikacijama direktno sa vašeg zgloba, uključujući Galaxy usluge, Google aplikacije, kao i omiljene aplikacije trećih strana.

  Dostupnost[xxiii]

  Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra dostupni su u pretprodaji u Srbiji od 10. jula, a u maloprodaji će se naći od 24. jula.

  Galaxy Watch7 od 40mm biće dostupan po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 39,999 dinara odnosno 44,999 dinara za Bluetooth odnosno LTE konfiguraciju,

  a model od 44mm  od 44,999 dinara odnosno 49,999 dinara, u Bluetooth odnosno LTE verziji. Galaxy Watch Ultra raspoloživ je po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 84,999 dinara, isključivo u LTE verziji.

  *Samsung Electronics Austria GmbH ne kontroliše niti utiče na prodajne cene svojih prodajnih partnera. Prodajni partneri donose sopstvene, individualne i nezavisne odluke o cenama.

  [i] Dostupnost može da zavisi od tržišta, modela i uparenog pametnog telefona. Sve funkcionalnosti,funkcije, specifikacije i druge informacije o proizvodu date u ovom dokumentu uključujući, bez ograničenja, prednosti, dizajn, cenu, komponente, performanse, dostupnost i sposobnosti proizvoda su podložne izmenama bez prethodne najave.

  [ii] Samsung ne daje nikakva obećanja, uveravanja ili garancije za preciznost, sveobuhvatnost ili pouzdanost rezultata koje daju AI funkcije. Može biti potrebno prijavljivanje na Samsung nalog da bi se koristile određene Samsung AI funkcije. Galaxy AI usluga može biti ograničena za maloletna lica u određenim regionima usled starosnih ograničenja za korišćenje AI. Galaxy AI funkcije su besplatne do kraja 2025. godine na podržanim Samsung Galaxy uređajima. Za AI funkcije koje obezbeđuju treća licu mogu važiti drugačiji uslovi.

  [iii] Namenjeno isključivo u svrhu opšte dobrobiti i kondicije. Nije namenjeno za upotrebu u otkrivanju, dijagnostikovanju, lečenju, praćenju ili kontroli bilo kakvog medicinskog stanja ili bolesti. Informacije o zdravlju dostupne putem uređaja i/ili aplikacije ne treba smatrati medicinskim savetima. Korisnici treba da potraže medicinski savet od lekara. Određene funkcije mogu da zavise od tržišta, operatora ili uparenog uređaja.

  [iv] Kompatibilni pametni telefoni i dostupne funkcije mogu da zavise od zemlje ili regiona, operatora ili uređaja.

  [v]. Funkcija trkanja je dostupna samo za trčanje i vožnju bicikla na otvorenom. Za merenja u svrhu poređenja je neophodno trčati istim putem kao što je prethodno definisano. Korisnici mogu da vrše poređenje izborom jednog od rezultata u vremenskom okviru od 14 dana. Poređenje rezultata putem funkcije trkanja je dostupno samo ako se krene sa istog mesta kao prethodnog puta sa kojim se poredi. Ako je odstupanje od prethodne putanje veće od 10%, automatski se prebacuje na režim trčanja.

  [vi] Funkcija telesnog sastava je podržana samo na Samsung Galaxy Watch4 seriji satova i novijim Galaxy Watch modelima satova. Funkcija telesnog sastava ne treba da se koristi ako imate ugrađen pejsmejker ili druge ugrađene medicinske uređaje ili ako ste trudni. Informacije o zdravlju dostupne putem uređaja i aplikacije ne treba smatrati medicinskim savetima. Rezultati merenja mogu biti neprecizni ako ste mlađi od 20 godina. Merenja služe isključivo da vas informišu. Obratite se zdravstvenom stručnjaku za savet.

  [vii] U poređenju sa prethodnim procesorom.

  [viii] U poređenju sa prethodnim procesorom.

  [ix] GPS preciznost može da zavisi od mrežnog okruženja i drugih faktora. GPS funkcija zahteva internet vezu. Može da se koristi na LTE modelima bez uparenog pametnog telefona. Ne-LTE modeli zahtevaju Bluetooth vezu sa uparenim pametnim telefonom.

  [x] U poređenju sa prethodnom Galaxy Watch serijom satova.

  [xi]. Dodatni kaiševi za sat se prodaju zasebno. Dostupnost kaiševa za sat može da zavisi od tržišta ili operatora.

  [xii]. Predloženi odgovori su dostupni samo na Galaxy Watch satu sa One UI 6 Watch ili novijim. Sat zahteva najnoviju instaliranu Wear OS verziju i mora da se upari sa Samsung Galaxy pametnim telefonom lansiranim nakon Galaxy S24 serije sa One UI 6.1.1 ili novijim, od jula 2024. godine. Dostupnost usluge može da zavisi od jezika i aplikacije. Preciznost rezultata nije garantovana.

  [xiii].Gestovi dvostrukog štipanja su isključeni po fabričkim podešavanjima. Da bi se ova funkcija koristila, mora da se uključi na Galaxy Watch satu ili Samsung Galaxy Wearable aplikaciji. Galaxy Watch sat mora da bude uparen sa Samsung Galaxy pametnim telefonom sa One UI 6.1.1 ili novijim

  [xiv] Titanijum stepena 4 je delimično primenjen na prednjim i zadnjim delovima metalnog okvira, isključujući ekran i fizičke tastere. Preostali delovi okvira su mešavina plastike i titanijuma stepena 2

  [xv]Galaxy Watch Ultra sat je otporan na vodu u trajanju od 10 minuta na dubini do 100 metara u skladu sa ISO22810 standardom. Test je sproveden u 5% slanoj vodi i 4ppm hlorisanoj vodi.

  [xvi] Galaxy Watch Ultra sat izdržava temperature od -20°C do 55°C kad se nosi na ruci, na osnovu rezultata internih laboratorijskih testova koje je sproveo Samsung. Stvarne performanse mogu da zavise od okruženja u kom se koristi. Pri ekstremno visokim ili niskim temperaturama se može desiti da punjenje bude blokirano, da se određene funkcije automatski isključe ili budu nedostupne ili da se sat automatski isključi radi bezbednosti. Pored toga, niske temperature mogu negativno da utiču na performanse baterije.

  [xvii] Personalizacija zone pulsa funkcioniše kada se izabere aktivnost trčanja na otvorenom. Neophodno je da radi neprestano u trajanju od 10 minuta pri brzini trčanja od 4 km/h ili više.

  [xviii] Sirena za hitne slučajeve emituje zvuk jačine do 86 decibela i može da se čuje na udaljenosti do 180 metara. Jačina i raspon zvuka mogu da zavise od okruženja. Vreme tokom kog je sirena aktivirana može da zavisi od trajanja baterije.

  [xix] Noćni režim je dostupan samo na određenim licima sata.

  [xx] U režimu uštede energije se može desiti da neke funkcije kao što su Wi-Fi veza, gest za buđenje i drugo postanu nedostupne. Takođe može doći do ograničenja CPU brzine, pozadinske mreže i lokacije.

  [xxi]U režimu uštede energije tokom vežbanja se može desiti da neke funkcije kao što su mrežna/Bluetooth veza, IoT kontrola i drugo postanu nedostupne. Dostupno samo na Galaxy Watch Ultra satu.

  [xxii] Dostupno samo na LTE modelu

  [xxiii] Dostupnost boja i veličina može da zavisi od tržišta ili regiona.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE