Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Saradnja srpskih i rumunskih vizuelnih umetnika: Izložba Network Access u Funnel Contemporary

  U Beogradu, 24. juna 2021, sa početkom u 20 časova u prostoru Funnel Contemporary u Dunavskoj 21, biće otvorena izložba Network Access. Na ovoj izložbi beogradskoj publici biće predstavljeni radovi umetnika iz Rumunije i Srbije, a publika će prvi put imati priliku da vidi slojevitu savremenu scenu vizuelnih umetnika koji dolaze iz Cluj-Napoca i Bukurešta, dve jake umetničke škole.

  Iako je proces stvaranja ličan kod svakog umetnika, razmena iskustava među umetnicima je izuzetno važna za njihov razvoj i napredovanje. Upravo iz tog razloga osmišljen je projekat Network Access koji povezuje 6 mladih umetnika u usponu iz Rumunije sa 5 mladih umetnika iz Srbije, a otvaranje izložbe u Beogradu predstavlja početak ovog projekta. Nakon izlaganja u Beogradu, naši umetnici i njihove rumunske kolege predstaviće se zajedno publici u Rumuniji.

  Program otvaranja izložbe u Beogradu će upotpuniti i tim performera iz Mendel kolektiva, udruženja mladih umetnika koji će predstaviti svoj Immersive Performative Installation pod nazivom Trans-it.FBX kreiran od strane Catalin Bocirnea u produkciji Mendel Thomasa. Na muzičkom nastupu u večeri otvaranja će se predstaviti Micha Mendel poznat kao MEN – D.

  Umetnici iz Rumunije: Razvan Boar, Tincuta Marin, Bogdan Vladuta, Maxim Liulca, Zsolt Berszan, Dan Maciuca.

  Srpski umetnici: Predrag Popara, Nemanja Nikolic, Momir Bulovic, Ljiljana Sunjevaric, Petar Sibinovic. Kustos izložbe i pokretač projekta je Predrag Popara.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE