Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  šapić

  Došlo vreme da Šapić „razbuca splavove“: Raspisan oglas za zakup 30 lokacija

  Grad Beograd objavio je javni oglas za prikupljanje pismenih ponuda za zakup 30 lokacija vodnog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji grada Beograda, na kojima će biti smešteni splavovi, preneo je portal Beoinfo.

  Rok za ponošenje prijava je 21. decembar, a ponude za zakup vodnog zemljišta mogu predati pravna lica, preduzetnici, udruženja ili građani, navedeno je u obaveštenju.

  Oni koji nisu stekli uslov za zakup, imaće rok da uklone svoje splavove

  Po izboru zakupaca, svi vlasnici plutajućih objekata koji nisu stekli uslov za zakup vodnog zemljišta, imaće adekvatan rok da ih sami uklone.

  Upozoreno je da će splavovi, ukoliko ih u tom roku ne uklone sami, biti uklonjeni u saradnji s Vojskom Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijskom upravom za grad Beograd, Rečnom policijom i drugim nadležnim službama.

  šapić

  Aleksandar Šapić, gradonačelnik (Beoinfo)

  Istaknuto je da je Grad Beograd dužan da obezbedi svu pripadajuću infrastrukturu za svaku od lokacija za koju je raspisan konkurs, tako da će budući zakupci, pored izlicitirane zakupnine, biti u obavezi da uredno plaćaju račune za vodu, struju, ali i da obezbede prečišćivače za otpadne vode.

  Kad će uklanjanje splavova biti gotovo?

  Očekuje se da kompletan postupak bude završen u prvom kvartalu 2023. godine.

  Kako je precizirao gradski sekretar za privredu Nikola Kožović, poslednjeg dana predviđenog za dostavljanje ponuda, od 7.30 do 11.30 biće postavljen video-nadzor čitavog postupka predaje ponuda, a potencijalni zakupodavci moći će da prisustvuju procesu primanja ponuda, što će obezbediti javnost i transparentnost procesa.

  „Kriterijum za odabir najbolje ponude je najviši ponuđeni iznos ukupne godišnje zakupnine za konkretnu lokaciju“, rekao je Kožović.

  Dan kad će Šapić da „razbuca“ splavove

  Podsetimo, sada gradonačelnik Beograda a tada potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, otkrio je početkom godine koliko mu smetaju splavovi.

  IZJAVA DANA: Dan kada će Gangula razbucati splavove

  Izvor: Beta

  Foto: Beta, Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE