Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  aleksandar šapić

  Gradonačelnik Beograda: Više se bojim za struju nego za gas

  Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je za RTS, a povodom planova za zimu, da će „grejanja biti ako bude gasa„, i da veruje da je država za sada nabavila dovoljno gasa, ali da je pitanje po kojoj ceni će biti plaćan, pa da je zato neophodan rebalans gradskog budžeta.

  Kada je reč o struji, Šapić je ukazao na probleme u proizvodnji struje zbog loše hidrološke situacije i istakao da se „više boji za struju nego gas“.

  Naglasio je da se struja mora obezbediti na nacionalnom nivou, a da grad treba da uradi svoj deo posla, i da svi gradski sistemi moraju budu spremni „za tešku jesen i zimu“.

  Ne odustaje se od projekata

  Najavio je i da će grad „pokušati da otvori mnogo javnih radova na jesen“, odnosno da će se truditi da ne odustanu od velikih kapitalnih projekata.

  „Spremamo i konačno rešenje Savskog šetališta kod novobeogradskih blokova, kao i drugih radova radi poboljšanja uslova života u Beogradu“, rekao je Šapić.

  Javni prevoz „rak rana je Beograda“, dodao je Šapić, i najavio da će u toku jeseni u gradski prevoz biti uključeno 100 autobusa na gas.

  „Neće biti poskupljenja cena karata, jer se ionako plaća samo 10 – 20 odsto“, ponovio je Šapić.

  „Rešavaćemo taj višedecenijski problem, da novac koji se ‘uludo baca’ iz budžeta za prevoz, što je oko 250 miliona evra, može da bude iskorišćen za neke bolje stvari“, zaključio je Šapić.

  Snosićemo odgovornost za rad direktora gradskih preduzeća

  Šapić je, povodom smene 14 direktora javnih preduzeća, kazao da građane ne treba da zanima po kakvom postupku su oni smenjeni, već kako će oni koji su izabrani na njihova mesta ubuduće raditi svoj posao.

  Šapić je za RTS izjavio da je „manje-više upoznat sa radnim biografijama“ direktora koji su izabrani na jučerašnjoj sednici gradske skupštine umesto onih koji su smenjeni po skraćenom postupku, kao i da „ima poverenja u te ljude“.“Pokušaćemo kao gradska uprava da preuzmemo odgovorost za sve stvari koje se dešavaju u Beogradu. Snosićemo odgovornost za rad direktora gradskih preduzeća“, rekao je Šapić.

  Naveo je da su „različiti motivi“ za smenu direktora javnih preduzeća, da su neki razrešeni „jer sa njima nismo bili zadovolni“, a da su se „neki malo umorili i podneli ostavke“.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE