Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  aleksandar šapić

  „Od 1. septembra vrtići u Beogradu biće besplatni za SVU DECU“

  Od 1. septembra vrtići u Beogradu biće besplatni za svu decu. Grad Beograd je obezbedio novac za svu predškolsku decu koja će biti subvencionisana sa 100%, nevezano od toga da li idu u državne ili privatne vrtiće. Ovo je u razgovoru za sajt pink.rs rekao gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, prenosi Beoinfo.

  Kako je istakao, 13. i 14. maja biće organizovana manifestacija povodom Međunarodnog dana porodice kada će biti predstavljen novi slogan grada „Beograd, grad radosti“ („Belgrade, city of joy“) jer, kako je rekao, Beograd nije samo grad provoda i zabave, „kako neki vole da nas predstave“.

  „Obezbedili smo novac bez obzira na to što je u poslednjih nekoliko godina gotovo dupliran broj dece, korisnika predškolskih usluga. Najavili smo to prošle godine kada smo spremali budžet, znači to je nekih pet i po hiljada dinara, što će od sada Grad Beograd sve nadoknađivati“ istakao je Šapić.

  Šapić o besplatnim udžebnicima

  Za sledeću godinu najavio je i vaučer u vrednosti od 6.000 dinara za roditelje dece do 19 godina koji su roditelji dobili pred Novu godinu.

  „Predviđeni su i besplatni udžbenici za sve osnovce i srednjoškolce, što je istorijska odluka koja će biti na snazi i narednih školskih godina“ rekao je gradonačelnik.

  Kako je naveo, pre nekoliko dana počeo je sa radom servisni centar 11-0-11 putem kojeg građani prijavljuju komunalne probleme, dobijaju informacije i daju sugestije radi boljeg funkcionisanja grada, a namera je da se do kraja godine u njega implementiraju sve ustanove u gradu, među kojima su i ustanove kulture i sportski centri.

  „Grad Beograd otvorio je Tviter nalog „Servisni centar“, koji je i verifikovan, gde svi mogu uveliko da prijave problem, a planirana je i aplikacija uskoro. Jedina razlika u odnosu na ono što je bilo jeste to da ćete sada, da biste dobili odgovor u roku od 72 sata, morati da se prethodno i registrujete, da ostavite svoje podatke. Verifikacija je neophodna, jer ukoliko neko pošalje lažno obaveštenje, ugrožava sve, šire se lažne informacije, a onda taj mora i da odgovara“, zaključio je Šapić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Milan Obradović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE