Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aleksandar Šapić

  Šapić o odloženoj GREJNOJ SEZONI: Da bi ostala cena od prošle godine

  Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić objasnio je da razlog za odlaganje početka grejne sezone nije u tome da bi se taj novac utrošio na putovanja, reprezentaciju ili na bilo kakvu korist Uprave Grada Beograda, već da cena grejanja za građane ostane što duže nepromenjena, saopšteno je iz gradske uprave.

  „Razlog za to jeste da pokušamo da postignemo to da građani što duže plaćaju trenutnu cenu grejanja, koja je identična kao i prošle godine, iako se svet izmenio u roku od godinu dana, a cena energenata je znatno skočila u celom svetu. Da bismo pokušali da tu cenu zadržimo što duže, koristimo toplo vreme koje trenutno imamo“, objasnio je Šapić.

  A šta ako, ne daj Bože, dođe do prekida dotoka gasa?

  Na taj način, prema rečima prvog čoveka grada, pomeramo rok eventualnog nedostatka gasa iz Rusije po beneficiranoj i povoljnoj ceni, a u slučaju da tokom grejne sezone i dođe do toga, da cena grejanja za građane ostane što duže ista, odnosno kao i prošle godine.

  „Da ne govorim o tome da bi, ako ne daj Bože dođe do prekida dotoka gasa preko Turskog toka, onda jedino što imamo bilo to što smo skladištiti i što ovim odlaganjem i korišćenjem povoljnih vremenskih prilika pokušavamo da sačuvamo“, naveo je Šapić.

  Šapić: Nije rešenje da se sad računi umanje

  On se osvrnuo na zahteve o kojima se ovih dana pisalo u medijima, kako bi računi za grejanje trebalo da budu niži, navodeći da nije rešenje da se sad računi umanje za par procenata jer bi, kada cena gasa postane tržišna, oni mogli da skoče i po nekoliko puta više.

  Pojedine lokalne samouprave su to učinile, ali to nije dobro, jer time otvaraju Pandorinu kutiju, a to je skok cene grejanja koji bi plaćali građani, u skladu sa realnim okolnostima i cenama koje diktira svetska tržišna cena gasa, naveo je Šapić, a prenosi Beoinfo.

  Šapić je istakao i da građani ne plaćaju centralno grejanje dvanaest već šest meseci, te da se ono samo naplaćuje tokom čitave godine da bi im se rasteretio kućni budžet.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beoinfo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE