Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  San u doba karantina: U ovom gradu toalet papir „pada sa neba“ (VIDEO)

  Stanovnici Kristijanburga, grada u Virdžiniji, već sada znaju kako će izgledati život kada dostava dronom postane deo svakodnevice.

  Prisiljeni da ostanu kod kuće zbog pandemije koronavirusa, sve više građana naručuje preko pilot usluge isporuke koju vodi kompanija Ving, deo američkog konglomerata Alfabet.

  Kompanija je u protekle dve nedelje izvršila više od 1.000 isporuka u Kristijanburgu, na probnim mestima u Helsinkiju, kao i u dva grada u Australiji gde je kretanje takođe ograničeno kako bi se zaustavilo širenje bolesti. Stvari koje se najčešće naručuju su kafa, toalet papir i kolači.

  Ving od oktobra nudi isporuku robe iz apoteke Volgrins u Kristijanburgu, što ga čini prvom uslugom za isporuku bespilotnim letelicama u Sjedinjenim Državama, u okviru programa koji je sprovela američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo radi testiranja integracije dronova u vazdušni prostor na 10 lokacija u zemlji.

  Roba se skladišti u pogonu Vinga, iz kojeg bespilotne letelice lete na nadmorskoj visini od oko 45 metara i brzinom od 65 km/h iznad grada od 22.000 ljudi. Kapacitet tereta je tri kilograma.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE