Samostalna izložba Natalije Miladinović: "Borba sa stvarnošću i težnja ka miru"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Samostalna izložba Natalije Miladinović: “Borba sa stvarnošću i težnja ka miru”

  Samostalna izložba slika i minijatura “Inside” umetnice Natalije Miladinović počinje 8. aprila u umetničkoj galeriji PAVANE art room, Trg Mome Kapora 6 i trajaće do 22. aprila. Ovom izložbom umetnica je na ekspresivan način, kroz umetnost dočarala svoja osećanja, a dela iz ove serije naziva i “Crveni ciklus”, jer je crvena dominantna na svim delima.

  “Svoja osećanja i emociju ispoljavam kroz svoj apstraktno-ekspresionistički stil i ona su predstavljena kroz moja umetnička dela. To je moj način da “glasno govorim” o osećanjima”, kaže Natalija Miladinović i dodaje:

  Poželela sam da stanem ispred praznog platna i iskažem svoja osećanja, oslobodim se do tada nepoznatih strahova. Ujedno ovo je put ka velikom delu i samostalnoj izložbi koju spremam za Strazbur koja će se održati u zgradi Saveta Evrope.

  Borba sa stvarnošću i težnja ka miru

  Do sada se Natalija predstavila publici kroz različite umetničke oblike, najčešće kroz slikarstvo i  fotografiju. Svaki od tih medija, ima zajedničku komponentu – apstrakciju, kojom u najvećoj meri komunicira sa posmatračem.

  “Kod Natalije primećujemo neodvojivost od intenziteta koloristički oblikovanih emocionalnih izliva, izražajnom senzibilitetu proživljavanja stvarnosti. Dok je u dosadašnjem radu bila primetna uravnoteženost procesa – vidljiva u izbalansiranoj ekspresiji, u radovima iz ove serije vidljiv je nemir, sukob unutar bića, borba sa stvarnošću i težnja ka miru”, kaže kustos izložbe Biljana Jotić i dodaje:

  Možda bi ovaj proces mogli da uporedimo sa trenutkom kada sa vodene površine zaronimo u unutrašnjost njene dubine.


  Natalija Miladinović je jedina umetnica iz Srbije koja je učestvovala na uticajnoj međunarodnoj izložbi “Woman in art for peace”, 2018. godine, koja se održala u Savetu Evrope i time postala ambasador mira u okviru datog projekta, u organizaciji Europe’s Art. Završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, a imala je više samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Članica je ULUS-a od 2017. Živi i radi u Beogradu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE