Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Održan Salon italijanske hrane i pića u Srbiji, učestvovalo 30 izlagača

  U Beogradu je juče, u okviru Nedelje italijanske kuhinje u svetu, održan Salon italijanske hrane i pića u Srbiji, koji je organizovala Italijanska agencija za spoljnu trgovinu u Beogradu ICE/ITA, u saradnji sa Ambasadom Italije.

  Salon italijanske hrane i pića u Srbiji

  Salon italijanske hrane i pića u Srbiji

  Na sajmu je učestvovalo 30 italijanskih izlagača, od kojih 15 proizvođača vina i 15 proizvođača kvalitetnih prehrambenih proizvoda (testenina, začina, konzervi, suvog voća, voćnih sokova, kafe, sireva i peciva).

  italijanska hrana

  italijanska hrana

  Otvarajući skup, ambasador Italije u Srbiji Luka Gori, ukazao je na pozitivan trend trgovine između Italije i Srbije koji uključuje i poljoprivredno-prehrambeni sektor i koji je u 2021. godini zabeležio rast od 36 odsto u odnosu na prethodnu godinu:

  Ovo su brojke – prokomentarisao je ambasador Gori – koje svedoče o tome kako Srbija predstavlja tržište sa velikim potencijalom za naše kompanije. Italijanski sistem u Srbiji će nastaviti da obezbeđuje punu podršku italijanskim kompanijama kako bi se olakšao njihov ulazak u ovu zemlju i olakšao izvoz njihovih proizvoda, sa posebnim osvrtom na efikasnost carinskih procedura, obuku operatera u sektoru i dobru informisanost potrošača.

  ambasador Italije u Srbiji Luka Gori

  ambasador Italije u Srbiji Luka Gori

  Salon otvora bogat kalendar događaja koji je predvidela Ambasada Italije u Beogradu, zajedno sa kancelarijom ICE/ITA, Italijanskim institutom za kulturu, Komorom italijansko-srpskih privrednika i Konfindustrijom Srbija, povodom „Nedelje italijanske kuhinje u svetu“, od 14. do 20. novembra.

  Planirane su brojne inicijative, takođe u saradnji sa raznim srpskim kolegama: od velike distribucije do e-trgovine, od hotelijerskih škola do degustacija, od tehničkih edukacija do naučnih seminara i dobrotvornih inicijativa.

  izlagači

  izlagači

  Izvor: BIZLife

  Foto: Ambasada Italije u Beogradu

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE