Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sada je DEFINITIVNO: Uz novi ajfon ni slušalice ni punjač

  Kompanija Epl predstavila je najnoviji model ajfona 12, a možda najveće iznenađenje nisu unapređene karakteristike telefona već ono bez čega ćete ostati ukoliko se odlučite na njegovu kupovinu.

  Naime, uz kupovinu najnovijeg ajfona nećete dobiti ni slušalice ni adapter. Ovaj potez kompanije zapravo je u skladu sa njenim ciljem da smanji svoj ekološki otisak.

  Potpredsednica kompanije Epl Lisa Džekson objasnila je da se kompanija nada da će do 2030. godine imati „neto nulti uticaj na klimu“, što znači da će sve, od proizvodnje i montaže do pakovanja i reciklaže uređaja, biti karbon-neutralno. To postići znači pouzdati se više u solarnu energiju i efikasne operacije, naravno, ali i smanjiti otpad.

  U tom cilju kompanija više neće imati čuvene bele slušalice koje su dolazile u kutiji uz ajfon, niti standardni adapter za kabl za napajanje.

  „Kupci već imaju preko 700 miliona slušalica, a mnogi kupci su prešli i na bežične slušalice erpods. Na svetu postoji preko 2 milijarde eplovih adaptera za napajanje, a u to ne računamo milijarde nezavisnih adaptera“, rekla je Džekson.

  Srećom, u kutiji će biti kabl za napajanje: standardni Lightning USB-C kabl koji možete priključiti na stari adapter ili laptop. Pa, ne baš stari, već prilično noviji. Da budem iskren, možda će vam trebati dongle port.

  Rezultat je ne samo manje stvari u kutiji, već manja kutija, što će omogućiti kompaniji da stavi više njih na paletu. To će, kako objašnjavaju u Eplu, značiti i manje zagađenje životne sredine koje nastaje prilikom transporta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE