Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sa stilom na račun poreskih obveznika: Gojković promenila hotel jer joj se nije svideo

  Kada putuje, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković to čini sa stilom. Kako piše Blic, prošlog meseca smo Gojkovićevoj platili čak dva hotela u istom gradu.

  Naime, ona je od 17. do 19 novembra boravila u Ženevi povodom sastanka Pripremnog odbora Interparlamentarne unije, kao jedina osoba iz srpskog parlamenta koja je išla na taj skup. U njenoj pratnji bila je i jedna osoba iz skupštinskog (policijskog) obezbeđenja.

  Gojković smo prvobitno platili dve noći u hotelu sa četiri zvezdice „Novotel“ u Ženevi, koji se nalazi nekoliko minuta hoda od Ženevskog jezera, i to nešto više od 1.000 švajcarskih franaka sa svim taksama.

  Međutim, kako navodi Blic, njoj se taj smeštaj iz nepoznatog razloga nije dopao, pa se prebacila u luksuzni „Prezident Vilson“, hotel sa pet zvezdica koji se nalazi na samom Ženevskom jezeru, jednom od najlepših u Evropi, gde dva noćenja koštaju 1.700 švajcarskih franaka.

  „Iz nepoznatog razloga“, jer Gojković pet dana nije odgovorila na učestale pozive lista da objasni šta je bilo sporno u prvom hotelu.

  Pošto je hotel niže kategorije bio već bukiran, a kasno je otkazan, poreski obveznici Srbije su platili i jedno noćenje u njemu, iako ono nije iskorišćeno. Tako je njen smeštaj umesto oko 1.000 švajcarskih franaka za dve noći u hotelu niže kategorije, koštao nešto više od 2.000 „švajcaraca“.

  Troškove zamene hotelskih soba platila je misija Srbije pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi, koja je pod ingerencijom Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a koje je nakon toga tražilo refundaciju troškova od Skupštine Srbije. Reč je o uobičajenoj proceduri.

  Inače, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković mesečno zarađuje ukupno oko 184.000 dinara, od čega u srpskom parlamentu prima 136.000 dinara, dok kao predsednik UO Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja i nuklearnu sigurnost inkasira još 47.347 mesečno.

  Izvor: Blic

  Foto: BETA/Dragan Gojić

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE