Sa Rusima u ZAJEDINIČKU PROIZVODNJU lokomotiva na gas?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sa Rusima u ZAJEDINIČKU PROIZVODNJU lokomotiva na gas?

  Preduzeće Ruske železnice (Ruske železničke pruge – RŽD) razmatra predlog da u Srbiji napravi zajedničku kompaniju za proizvodnju lokomotiva na gas.

  To je izjavila ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, ocenivši da bi to bilo od velikog značaja za privredu Srbije.

  Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je s prvim zamenikom generalnog direktora RŽD Sergejem Pavlovom i ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom razgovarala o infrastrukturnim projektima u železničkom saobraćaju u Srbiji.

  Posebno su razmotrili izgradnju “brze pruge” Beograd-Budimpešta do kraja sledeće godine, kada će, kako je rekla Mihajlović, vozovi od Beograda do Novog Sada ići brzinom od 200 kilometara na čas.

  Sergej Pavlov je kazao da radovi na deonici “brze pruge” Stara Pazova-Novi Sad idu po ugovorenoj dinamici, i dodao da RŽD na gradilištima u Srbiji ima 1.500 radnika.

  Razgovarali su i o novim aktivnostima o rekonstrukciji deonice pruge Beograd-Bar od Valjeva do Vrbnice na granici s Crnom Gorom, i o izgradnji jedinstvenog dispečerskog centra železnice u Srbiji. Mihajlović očekuje da ugovor o rekonstrukciji bude zaključene aprila, tokom posete direktora RŽD Srbiji, kada bi počela izgradnja tog centra.

  Ambasador Rusije je rekao na sastanku da je “razvoj infrastrukture ključan za integraciju Srbije u Evropu” i da je “siguran da ćemo i dalje pospešivati saradnju u oblasti infrastrukturnih projekata”, piše u saopštenju Ministarstva.

  Vučić: Sporazum o liniji Beograd – Priština

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u petak u Minhenu biti potpisan okvirni sporazum o železničkom saobraćaju između Beograda i Prištine.

  Vučić je novinarima u Minhenu, nakon sastanka sa izaslanikom američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom, rekao da je sporazum veoma značajan, jer će omogućiti slobodan protok ljudi i robe.

  Izvor: Agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE