Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kupovina, penzionerska kartica

  S. Makedonija: Premijer lično u marketu proverio „kontrolisane“ cene

  Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski u jednoj samoposluzi u Skoplju je proverio da li se poštuje odluka njegove vlade o smanjenju cena dela testenina za 15 odsto i mlečnih proizvoda za 10 odsto.

  Povodom stupanja na snagu odluke Vlade o snižavanju i „zamrzavanju“ cena tih namirnica, sa Kovačevskim su u samoposluzi bili ministar privrede Krešnik Bekteši i direktor Državne tržišne inspekcije (DTI) Goran Trajkovski.

  „Danas smo mogli svi da se uverimo da proizvođači i trgovci poštuju zamrzavanje, odnosno smanjenje cena dela testenina i mlečnih proizvoda. Znamo, a to pokazuju i analize, da će smanjenje cena ovih proizvoda bitno uticati na džep građana, biće olakšanje za porodični budžet“, rekao je Kovačevski novinarima.

  Direktor DTI je rekao da je više od 160 tržišnih inspektora na terenu u celoj zemlji, a da su kazne za nepoštovanje odluka od 800 do 10.000 evra.

  Odlukom Vlade Severne Makedonije predviđeno je da do 31. maja cene makarona i špageta budu „zamrznute“ na nivou koje su imale 1. marta, a umanjenom za 15 odsto.

  „Zamrznute“ su i cene trajnog kravljeg mleka sa sadržajem masti 2,8, 3,2 i 3,5 odsto, „švapskog sira“, kravljeg belog sira i mešanog belog sira, kravljeg kačkavalja, kiselog mleka, pavlake i jogurta bez dodataka na nivou od 1. marta, uz umanjenje za 10 odsto.

  Vlada Dimitra Kovačevskog je od 1. marta već ograničila cenu belog i polubelog hleba na 33 denara (63 dinara), uprkos protivljenju velikih industrijskih pekara, a navljena ja i mogućnost „zamrzavanja“ cene šećera, jaja i belog makedonskog pirinča.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE