Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  RUSIJA NUDI SRBIJI putničke avione i „nuklearnu“ saradnju

  Visoki zvaničnik Vlade Rusije Sergej Prihotko rekao je da srpski nacionalni avioprevoznik pregovara s ruskom aviokompanijom o kupovini aviona, kao i da je Rusija spremna da bude partner Srbiji u izgradnji nuklearne elektrane.

  Prihotko je razgovarao sa novinarima u Moskvi, uoči posete ruskog premijera Srbiji, rekavši da Er Srbija pregovara s ruskom civilnom aviokompanijom Suhoj o kupovini aviona „Suhoj Superdžet 100“, o formiranju centra za remont ovih aviona na beogradskom aerodromu, kao i o kupovini letelica MS-21, koje su u pripremnoj fazi.

  Prihotko je rekao da je Rusija spremna i da bude partner Srbiji u izgradnji nuklearne elektrane, ako se ona odluči da pokrene nuklearni energetski program, da učestvuje u izgradnji Centra za nuklearnu energiju, tehnologiju i inovacije, o čemu vlade dve zemlje pripremaju sporazum.

  Prema njegovim rečima, uspostavljanje zone slobodne trgovine između Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i Srbije, o čemu će ugovor biti potpisan 25. oktobra u Moskvi, ne ugrožava interese EU.

  „Sporazum o zoni slobodne trgovine između EAEU i Srbije ne ugrožava interese trećih strana, uključujući članice EU. Prema zvaničnim dokumentima EU, zemlje kandidati za članstvo mogu da imaju specijalne trgovinske odnose s drugim zemljama sve dok ne postanu članice EU“, rekao je Prihotko, prenosi TASS.

  On je novinarima u Moskvi uoči posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji rekao da je za Rusiju važno da približavanje Srbije članstvu u EU neće dovesti do smanjenja rusko-srpske saradnje.

  Izvor: N1

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE