Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusija, federalna kripto berza

  Rusija više nije zainteresovana za izgradnju federalne kripto berze

  U novembru 2022. godine, ruski mediji su izvestili da lokalni zakonodavci rade na pravnim promenama radi pokretanja regulisane kripto berze. Međutim, najnoviji izveštaji pokazuju da Rusija više nije zainteresovana za ova pitanja. Umesto toga, sada pokušavaju da regulišu platforme za trgovinu kriptovalutama.

  Šta se desilo krajem 2022?

  Lokalni ruski mediji su izvestili 23. novembra prošle godine da su članovi donje komore ruskog parlamenta uključeni u rasprave o osnivanju nacionalne berze. Prema izvoru, amandmani koji bi podržali osnivanje ruske federalne berze trebali su biti predstavljeni i vladi i centralnoj banci.

  Ranije te godine Anatolij Aksakov, koji obavlja funkciju šefa Odbora Dume za finansijsko tržište, izneo je predlog za uspostavljanje nacionalne berze kriptovaluta. Ruski mediji su dalje izvestili da je Moskovska berza u septembru 2022. preuzela inicijativu za izradu nacrta zakona koji predstavlja centralnu banku, sa ciljem da se omogući trgovanje digitalnom imovinom unutar zemlje.

  To su bili veliki potezi jer je ideja da se više pažnje posveti kriptokurencijama postala ključni deo ruske ekonomije, posebno nakon što su se pojavile zapadne sankcije. Međutim, nije prošlo mnogo vremena pre nego što su ruski zakonodavci shvatili da ulaganje previše napora u uspostavljanje nacionalne berze možda nije najefikasniji pristup hvatanju u koštac sa trenutnim izazovima u svetu kriptovaluta.

  Ali, prema ruskoj novinskoj agenciji Izvestia, vlada je potpuno odustala od ranije pomenutih planova za pokretanje nacionalne kripto menjačnice. Njihova energija sada je usredsređena na stvaranje propisa za kripto menjačnice. Za više informacija, posetite WebMind.

  Izvor: Web Mind

  Foto: Web Mind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE