Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rušenje nelegalnih objekata posle drugostepenog rešenja

  Izmene Zakona o ozakonjenju objekata omogućavaju rušenje nelegalnih objekata posle drugostepenog rešenja kojim se legalizacija odbacuje ili odbija, kaže ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

  Očekuje da će to doprineti da bude mnogo više uklonjenih nelegalnih objekata, i da izmene propisa onemogućavaju promet, odnosno prodaju objekata koji nemaju konačno rešenje o legalizaciji.

  Zakon treba da nam omogući da mnogo brže i efikasnije regulišemo nesavesne investitore, jer smo ovim zakonom predvideli da nakon drugostepenog rešenja jedinice lokalne samouprave, odnosno lokalne inspekcije, mogu da pristupe rušenju takvih objekata, navela je ministarka Mihajlović.

  Objasnila je da je do sada praksa bila da se pokrenu upravni sporovi koji traju godinama, a u međuvremenu investitor napravi zgradu, proda stanove i napravi se problem.

  „Ne možemo da srušimo tu zgradu, stanovi su prodati i to sve ide u krug. Ovo je jedna od najvažnijih promena unutar ovog zakona. Mislim da je jako važno što će u Katastru postojati zabeležba svih onih stanova, zgrada i objekata koji su na nelegalan način izgrađeni. Na kraju, svako treba da zna – ako gradite nelegelno, ne možete tako da prodajete“, zaključila je ministarka.

  Izvor: N1

  Foto: BIRN

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE