Rudarili kriptovalutu u Dražinom domu, pa potrošili 20.000 EUR STRUJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rudarili kriptovalutu u Dražinom domu, pa potrošili 20.000 EUR STRUJE

  Neidentifikovane osobe iz Ivanjice, koje su u spomen-domu Draže Mihailovića u tom gradu postavile elektronsku opremu za “rudarenje kriptovaluta”, nelegalno su potrošile oko 55.000 kilovata struje ukupne vrednosti oko 20.000 evra, navela je policija u izveštaju upućenom Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku.

  U tužilaštvu je rečeno novinarima da je po navodima iz tog izveštaju aparatura za „rudarenje kriptovaluta“ bila priključena na niskonaponsku mrežu preko brojila koje je prethodno bilo odjavljeno i koje nije bilo u funkciji.

  Po nezvaničnim podacima koje su objavili lokalni mediji, nekoliko osoba je u podrumu spomen-doma Draži Mihailoviću u Ivanjici postavilo elektronsku opremu koja uz pomoć procesne snage računara obavlja „rudarenje kriptovaluta“.

  Pretpostavlja se da je oprema bila u funkciji šest ili sedam meseci, a kontrolisana je daljinski, uz pomoć rutera.

  Prevara je otkrivena početkom septembra, kada su opštinski radnici pokušali da udju u podrum Dražinog doma kako bi prikačili struju za osvetljenje obližnjeg parka tokom manifestacije „Nušićijada“.

  Ključ od vrata donje prostorije doma nije otključavao bravu, pa su radnici obili bravu i slučaj prijavili policiji.

  Spomen-dom Draži Mihailoviću je vlasništvo opštine Ivanjica, pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva, a koristi ga Ravnogorski pokret.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE