Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Roma Company donacija šoso Ivo Lola Ribar

  Roma Company pomogla sređivanje ŠOSO „Ivo Lola Ribar“ u Kraljevu

  Povodom 30 godina od osnivanja kompanije, Roma Company donirala je materijal za potrebe adaptacije i sređivanja prostorija kao i klima uređaje za ŠOSO ‚‚Ivo Lola Ribar“ u Kraljevu.

   U godini kada obeležava svoj jubilej, Roma Company donirala je građevinski materijal iz svog prodajnog asortimana, neophodan za uređivanje i adapataciju prostorija škole koju pohađaju deca sa posebnim potrebama. Pored materijala, školi su donirani i klima uređaji za kompletnu klimatizaciju prostorija kako bi se deci i osoblju škole omogućio prijatiniji boravak u školi.

  „Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Ivo Lola Ribar“ je od izuzetnog značaja za grad Kraljevo jer pruža obrazovanje i brigu o deci sa posebnim potrebama. Donacija upućena ovoj ustanovi je primer svima onima koji su u mogućnosti da imaju dobru volju i da pomognu radu ove ustanove. Grad Kraljevo i Ministarstvo prosvete ogromne napore ulažu u obezbeđivanju kvalitetnog prostora za rad sa učenicima, čime im se omogućuje da vreme provode u sigurnom i podsticajnom okruženju. Sa tom namerom grad Kraljevo je školi „Ivo Lola Ribar“ pružio pomoć od milion dinara, koji je iskorišćen za sređivanje toaleta i podova u produženim boravcima. Ministarstvu prosvete je izuzetno važno da učenicima, nastavnicima i ostalom stručnom osoblju pruži adekvatne uslove za izvođenje nastave. Odobreni su i produženi boravci za mlađe i za starije razrede, čime su učenici dobili mogućnost boravka tokom dana uz nadzor stručnih lica, defektologa i medicinskih sestara“, izjavila je Bojana Marinković, rukovodilac Školske uprave Kraljevo, Ministarstvo prosvete.

  ŠOSO Iva Lola Ribar

  ŠOSO „Iva Lola Ribar“

  Lanac maloprodajnih i veleprodajnih objekata – Roma Company godinama posluje sa velikim uspehom u gradu Kraljevu, a kao društveno odgovorna kompanija, od osnivanja, pomaže zajednici u kojoj posluje.

  ‚‚Roma Company je ove godine, donacijom školi za osnovno  i srednje obrazovanje ,,Ivo Lola Ribar“  dala jedan svetao primer inkluzivne osvešćenosti i brige za najugroženije i najosetljivije članove naše zajednice-decu sa smetnjama u razvoju. Zahvaljujući ovoj donaciji, unapređeni su uslovi u kojima ova deca provode svoje vreme posvećeno vaspitno-obrazovnom procesu. U ime svih zaposlenih i u svoje ime Roma Company zahvaljujem i želim mnogo uspeha u budućem radu“, izjavila je Biljana Mandić Dimitrijević, direktorka ŠOSO ‚‚Ivo Lola Ribar“ iz Kraljeva.

  Zahvaljujući Roma Company i donacijom građevinskog materijala kompletno su okrečene i osvežene prostorije u kojima deca i zaposleni provode značajan deo svog vremena.

  Uz nesebičnu podršku i pomoć učenika starijih razreda i osoblja škole, uređeno je i školsko dvorište kako bi boravak napolju svima bio prijatniji i ugodniji.

  Jovica Voštinic (Roma Company), Bojana Marinković (ŠU Kraljevo), Jelena Andjelkovic (Roma Company), Biljana Mandić (ŠOSO Ivo Lola Ribar)

  Jovica Voštinic (Roma Company), Bojana Marinković (ŠU Kraljevo), Jelena Andjelkovic (Roma Company), Biljana Mandić (ŠOSO Ivo Lola Ribar)

  „U godini kada Roma Company obeležava jubilej 30 godina rada, želeli smo da pružimo pomoć svim lokalnim zajednicama u kojim poslujemo. Time smo se i vodili kada smo odlučili da donaciju usmerimo ka ŠOSO ‚‚Ivo Lola Ribar“. Izdojeno je 600.000 dinara za nabavku klima uređaja i materijala za uređenje i adaptaciju prostorija i dvorišta škole. U okviru niza aktivacija koje sprovodimo povodom našeg jubileja, na u Kraljevu smo zasadili simboličnih 30 stabala kao poruku čvrste i snažne veze sa lokalnom zajednicom u kojoj poslujemo dugi niz godina“, izjavio je Jovica Voštinić, rukovodilac Distributivnog centra Roma Company u Kraljevu.

  Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Ivo Lola Ribar” iz Kraljeva osnovana je šezdesetih godina XX veka i ime nosi po predvodniku studentskog revolucionarnog pokreta u Jugoslaviji i narodnom heroju Jugoslavije, Ivi Loli Ribaru. Osnovna delatnost škole je obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju. Škola danas broji 98 učenika.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Roma Company

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE