Rio Tinto: Ne odlučujemo o izvođačima radova na obilaznici oko Loznice

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rio Tinto: Ne odlučujemo o izvođačima radova na obilaznici oko Loznice

  Kompanija Rio Tinto je saopštila da ne odlučuje o izvođačima radova na obilaznici oko Loznice, kako su objavili neki medijiu Srbiji.

  “Izgradnja deonice državnog puta finansirana je i u nadležnosti državnih institucija. Svako pominjanje učešća kompanije Rio Sava, kćerke firme Rio Tinto koja u Srbiji razvija projekat Jadar, u izboru ili dogovoru sa bilo kojim potencijalnim izvođačem na izgradnji takve saobraćajnice je iz tog razloga samo po sebi neosnovano”, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da su stoga neistiniti stoga navodi koji su se pojavili u medijima da će u dogovoru sa Rio Sava Eksplorejšn, Preduzeće za puteve Valjevo biti angažovano na izgradnji infrastukuture predviđene za budući rudnik litijuma koji Rio Tinto planira da otvori u okolini Loznice.

  “Detaljni plan regulacije deonice državnog puta koja se ovom prilikom navodila je usvojen od strane lokalnih organa samouprave, a radove će prema planu, u skladu sa zakonom i regulativama, sprovoditi kompanija koju za to ovlasti nadležni državni organ, u čemu Rio Sava neće imati nikakvog udela”, ističe se u saopštenju kompanije Rio Tinto.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE