Rimac preuzima Bugati

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rimac preuzima Bugati

  Kompanija Mate Rimca postaje većinski vlasnik Bugatija, a kompanija Rimac Automobili postaje Rimac Grupa podeljena na dve kompanije – Bugatti Rimac i Rimac Technology.

  Rimac Automobili spajaju se s ikonom automobilskih brendova – Bugatti Automobiles, u novu automobilsku i tehnološku kompaniju, čime će se dodatno učvrstiti saradnja Rimca s Poršeom i Folksvagen Grupom.

  Udruživanje tehničkih znanja i efikasnog poslovanja Rimca sa 110 godina tradicije dizajna i snažnog brenda Bugatija vodi ka nastanku najznačajnije kompanije na tržištu hiperautomobila.

  Rimac Grupa biće najveći deoničar nove kompanije Bugatti Rimac d.o.o. s udelom od 55 odsto.

  Mate Rimac zadržaće svoj postojeći udeo u Rimac Grupi od 37 procenata, Porše ostaje na 24 odsto, Hjundai Motor Group na 12 odsto, a ostali investitori na 27 procenata.

  Mate Rimac će biti na čelu nove kompanije. Kao glavni izvršni direktor Rimac Grupe, vodiće Bugatti Rimac i novu kompaniju Rimac Technology.

  S time, Mate Rimac i dalje upravlja svim segmentima poslovanja Rimac Grupe koja sada uključuje i Bugati. Bugati i Rimac nastavljaju kao zasebni brendovi, zadržavaju postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije, dok će sedište i sav razvoj za oba brenda biti u Hrvatskoj.

  Rimac Grupa nastaviće s inovacijama, stvaranjem vlastitih hiperautomobila i razvojem sistema i tehnologija za brojne svetske proizvođače automobila. Takva inovativna tehnologija moći će se primijeniti i u budućim Bugatti modelima’, saopšteno je.

  U budućnosti će se globalno sedište Bugatti Rimac kompanije nalaziti u novom Rimac kampusu, vrednom 200 miliona evra, koji bi trebalo da bude otvoren 2023. godine, a biće baza svih istraživanja i razvoja budućih hiperautomobila Rimca i Bugattija.

  Ovo je uzbudljiv trenutak u kratkoj, ali burnoj istoriji Rimac Automobila. Ovaj novi projekt podiže stvari na potpuno novi nivo. Rimac i Bugati savršeno se nadopunjuju, poručio je Mate Rimac.

  Potpuno HRVATSKI: Komšije proizvele automobil od 2 MILIONA EUR (FOTO)

   

  Izvor: Agencije

  Foto: Rimac Automobili

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE