Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otkaz

  REZANJE: Tehnološki gigant OTPUŠTA 10.000 ljudi u Evropi

  Tehnološka kompanija IBM planira da ugasi oko 10.000 radnih mesta u Evropi u pokušaju da smanji troškove u svojoj filijali usluga koja beleži spor rast uoči najavljenog deljenja kompanije.

  Najviše otkaza trebalo bi da bude u Ujedinjenom Kraljevstvu i Nemačkoj, a smanjenja su planirana i u Poljskoj, Slovačkoj, Italiji i Belgiji.

  IBM je najavio smanjenje broja radnih mesta u Evropi ranije ovog meseca tokom sastanka sa evropskim predstavnicima radnika.

  Nakon ove vesti akcije IBM-a pale su za 1,6%, a ove godine vrednost akcija kompanije ukupno je pala za 8,6%.

  „Naše odluke o zaposlenima donose se kako bi pružili najbolju podršku našim kupcima u usvajanju otvorene hibridne platforme u oblaku i AI mogućnostima. Takođe nastavljamo sa značajnim ulaganjima u obuku i razvoj veština za IBM-ove zaposlene kako bi najbolje zadovoljili potrebe naših kupaca“, saopštio je IBM-ov PR.

  Najteže će biti pogođeno IBM-ovo nasleđeno poslovanje sa IT uslugama, koje se bavi svakodnevnim infrastrukturnim operacijama, poput upravljanja centrima za podatke klijenata i tradicionalne podrške informacione tehnologije za instaliranje, rukovanje i popravku opreme.

  IBM je u oktobru saopštio da planira da napravi zaokret u poslovanju i usredsredi se na nove jedinice za veštačku inteligenciju i računarstvo u oblaku, za koje se kompanija nada da će uticati na rast prihoda.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE