Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rekordna proizvodnja kokaina u svetu

  Globalna proizvodnja kokaina dostigla je rekordne nivoe pošto se potražnja povećala tokom pandemije korone, pokazuju podaci novog izveštaja Ujedinjenih nacija.

  Kancelarija UN za borbu protiv droge i kriminala saopštila je da je uzgoj koke povećan za 35 odsto između 2020. i 2021. godine na rekordne nivoe, objavio je BBC.

  U izveštaju se takođe ističe da su trgovci češće koristili međunarodne poštanske usluge tokom pandemije da bi drogu otpremili do potrošača.

  Globalno, korišćenje paketa i kurirskih usluga značajno se povećalo tokom pandemije zbog ograničenja putničkih letova, navodi se u izveštaju UN o kokainu.

  U izveštaju se ističe da su Evropa i Severna Amerika najveća tržišta za kokain, a da zatim slede Južna i Centralna Amerika i Karibi.

  Povećanje proizvodnje rezultat je ekspanzije uzgoja koke, kao i poboljšanja u pretvaranju koke u kokain u prahu, ukazuje se u izveštaju.

  Potražnja za kokainom je opala kada su noćni klubovi i barovi zatvoreni tokom pandemije, ali najnoviji podaci sugerišu da je taj pad imao mali uticaj na dugoročne trendove, ističe se u izveštaju.

  Kako se navodi, u Velikoj Britaniji došlo je do značajnog povećanja zaplene kokaina u brzim paketima i drugim poštanskim pošiljkama.

  Izvor: Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE