Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Netflix, serije, pretplata (Unsplash)

  Reditelj prevario Netfliks: Dobio milione za seriju i spiskao ih na kriptovalute

  Reditelj Karl Erik Rinš uzeo je milione dolara koje mu je Netflik dao za njegovu naučnofantastičnu seriju i potrošio ih na berze i tržišta kriptovaluta.

  46-godišnji reditelj potpisao je ugovor sa Netfliksom vredan 61,2 miliona dolara za produkciju naučno-fantastične serije, objavio je Njujork Tajms.

  Prema Tajmsu, Netfliks je uložio 44,3 miliona dolara u Rinšovu seriju „Conquest“ do marta 2020. Ali Rinš je u to vreme rekao platformi za striming da mu treba više novca ili će proizvodnja serije prestati. Netfliks je odobrio Rinšov zahtev i dao njegovoj produkcijskoj kompaniji dodatnih 11 miliona dolara.

  Ali taj novac nije potrošen na produkciju serije. Rinš je umesto toga iskoristio 10,5 miliona dolara iz Netfliksove finansijske injekcije za ulaganje u berzu, objavio je Tajms. Rinš je na kraju izgubio 5,9 miliona dolara u lošem trgovanju.

  Zatim se okrenuo tržištu kriptovaluta i ovoga puta je imao više sreće. Kupovina dogecoina pretvorila je Rinšovu investiciju od 4 miliona dolara u skoro 27 miliona dolara. Direktor je tada potrošio 8,7 miliona na luksuzne automobile i dizajnersku odeću, prema nalazima forenzičkog računovođe kojeg je angažovala Rinšova supruga. Rinš je kupio Ferari i pet automobila Rols-Rojs.

  Netfliks još nije dobio nijednu epizodu serije

  Uprkos tome što je potrošio više od 55 miliona dolara na Rinšovu seriju, Netfliks još nije dobio nijednu epizodu od reditelja. Tomas Čerijan, portparol Netfliksa, rekao je za Tajms da su otpisali Rinšovu seriju i da je „jasno da gospodin Rinš nikada neće završiti projekat koji je pristao da uradi“.

  Rinš i Netfliks su trenutno u poverljivom arbitražnom postupku, a direktor za koga Tajms kaže da je pokrenuo arbitražu tvrdi da mu Netfliks duguje najmanje 14 miliona dolara odštete zbog kršenja njihovog ugovora.

  Rinšova filmografija se sastoji od samo jednog dela, akcionog filma „47 Ronina“ iz 2013. sa Kijanom Rivsom u glavnoj ulozi. Film je dobio loše kritike kritičara i bio je jedan od najvećih promašaja na blagajnama te godine.

  Izvor: CdM

  Foto: Pixabay, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE