Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  JSYK nameštaj od tikovine

  Otkrivamo vam kako izgleda baštenski sto napravljen od stare malezijske kuće

  Kako bi doprinela globalnom povećanju svesti o održivom razvoju, kompanija JYSK predstavila je novi proizvod koji je napravljen od reciklirane tikovine.

  Indonežansku tikovinu iz srušene malezijske kuće, stari ambar i tradicionalne kutije za pirinač koje su koristili uzgajivači, kompanija JYSK pretvorila je u baštenski nameštaj, u kojem se posebno ističe EBBESKOV, sto koji će se ovog leta savršeno uklopiti u vaše dvorište ili terasu. Podaci ukazuju da se u Srbiji godišnje proizvede 12 miliona tona otpada, od kojeg se deset miliona ne tretira. Svakodnevno gomilanje otpada doprinosi globalnom ekološkom problemu i zato je korišćenje i kupovina recikliranih materijala prvi korak ka očuvanju životne sredine. Kako bi doprinela rešavanju ovog problema, kompanija JYSK usmerila se na proizvodnju recikliranih proizvoda, a u najnoviju kolekciju uvrstila je upravo baštenski sto od reciklirane tikovine.

  Tikovina iz srušene malezijske kuće sada je baštenski nameštaj

  Tikovina iz srušene malezijske kuće sada je baštenski nameštaj

  Rikke Blæsild, menadžer za liniju i dizajn u kompaniji JYSK, istakla je da se broj proizvoda koji su u potpunosti ili delimično napravljeni od recikliranih materijala povećava svake nedelje.

  “Kompanija JYSK posvećena je smanjenju uticaja na životnu sredinu i klimu. Reciklaža materijala umesto njihovog odlaganja pomaže u očuvanju resursa planete i zato ćemo nastaviti da podržavamo pozitivne promene proizvodeći nameštaj napravljen od recikliranih materijala”, dodala je Blæsild.

  Reciklaža je budućnost

  Tikovina od koje je izrađen EBBESKOV baštenski sto ima FSC® sertifikat za reciklažu (FSC® N001715), koja pokazuje da je drvo verifikovano kao zaista reciklirano. Reciklažom se godišnje u svetu uštedi 700 miliona tona u emisiji ugljen-dioksida (CO₂), a recikliranje samog drveta pomaže u zaštiti svetskih šuma.

  JYSK baštemski namštaj od tikovine

  JYSK baštenski namštaj od tikovine

  Tikovo drvo potiče sa plantaža jugoistočne Azije i može narasti do visine od 30 do 40 metara, a upravo indonežanska tikovina smatra se najkvalitetnijom na svetu. Stablo tikovine često dostigne i do 100 godina starosti, a ova biljka je posebno poznata po svojoj sposobnosti da se tokom vetrova savija, ali ne lomi, a pored toga, veoma je otporna i na vodu. Kombinacija jedinstvenog sadržaja tikovine i debelih vlakana olakšava rezanje i kreiranje raznih oblika, zbog čega je ovo drvo pogodno za izradu različitih vrsta nameštaja.

  JYSK kao kompanija sa značajnom ekspanzijom i rastom poslovanja ima obavezu odgovornog ponašanja kako prema prirodi, tako i prema ljudima. Dugi niz godina učestvuje u povećanju svesti svojih kupaca i dobavljača i radi sa najverodostojnijim svetskim eko-oznakama kako bi bili sigurni da materijali od kojih su izrađeni njihovi proizvodi dolaze iz odgovornih izvora.

  Izvor: BIZLife

  Foto: JYSK

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE