Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rat milijardera i premijera

  Milijarder Džordž Soroš rekao je da je ugnjetavanje opozicije u vreme vlade premijera Viktora Orbana gore nego kada je Mađarska bila pod dominacijom Sovjetskog Saveza, dok Orban najavljuje borbu „svim sredstvima“ protiv Soroševog pritiska.

  Soroš je u objavljenoj video poruci rekao da ima „nepremostiv sukob načela“ s Orbanom i da će u slučaju da Orban protera Centralnoevropski univerzitet koji on finansira, taj univerzitet održavati u egzilu i čekati da Orban ode s vlasti.

  On je rekao da je Orban napravio „antidemokratski sistem… mafijaški režim koji koristi vodeće položaje da se održi na vlasti i lično obogati“.

  „On iskorišćava i ugnjetava one u opoziciji. Po mom mišljenju, taj režim sada ugnjetava ljude više nego pod sovjetskom okupacijom“, rekao je Soroš.

  Orban „svim sredstvima na Soroša“

  Mađarski premijer tvrdi da Soroš želi da preplavi Evropu migrantima. Soroš kaže da podržava migraciju, ali da nijedna zemlja ne bi trebalo da bude primorana da ih prihvati.

  Viktor Orban je rekao da će iskoristiti sva moguća sredstva, uključujući tajne službe, da se bori protiv pritiska koji nad njim vrši američki milijarder.

  Orban i Soroš su tokom 1980-ih bili saveznici u rušenju komunizma, ali nakon toga su krenuli drukčijim putevima. Soroš Orbana opisuje kao opasnog autokratu, a mađarski premijer tvrdi da se taj milijarder mađarskog porekla kroz svoju finansijsku podršku opozicionim grupama petlja u mađarsku politiku.

  Orban će pokušati da dobije ukupno četvrti, a treći zaredom mandat na čelu vlade.

  Izvor: Beta, Seebiz

  Foto: Beta/AP_Bela Szandelszky

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE