Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnicima Džinsija nisu ništa dobili, najavili protest

  Radnicima zatvorene turske fabrike Džinsi u Leskovcu nisu isplaćena dugovanja za koje je rok isplate bio 30. jul, zbog čega su oni najavili novi protest u četvrtak, 10. avgusta.

  Kako je potvrđeno za Danas, protest je zakazan za 9 časova ispred pogona bivše Sintetike, gde je sada kompanija Aunde.

  „Nisu nam platili ništa i prekršili su ugovor o radu. Nikavu informaciju nismo dobili, a gradonačelnik nas je izlagao da će da nam plate“, rekao nam je jedan od radnika bivšeg Džinsija Stefan Jovanović.

  On je dodao da su sada svi radnici složni.

  Iako je zvanično obećano da će radnicima dugovanja biti isplaćena do kraja jula, radnici nisu ništa dobili, a niko im se tim povodom nije ni obratio.

  Podsećamo, Gradsko veće Leskovca nedavno je objavilo da turska fabrika Džinsi zbog svojih teškoća u poslovanju sporazumno raskinula ugovor s Gradom Leskovcem o zakupu pogona u Industrijskoj zoni, a da će biti potpisan ugovor sa italijanskom firmom Aunde o tom pogonu.

  Italijani zakupili hale Džinsija na 10 godina, neće čak ni pomoć države

  Na sednici Gradskog veća održanoj u julu, rečeno je da kompanija Aunde planira da u toj svojoj novoj fabrici najkasnije do 1. septembra ove godine zaposli 300 radnika, a u narednih pet godina uloži 1.410.000 evra uz obavezu plaćanja procenjene tržišne vrednosti zakupnine.

  Gradonačelnik Goran Cvetanović je kazao da će ukupna dugovanja turske fabrike gradu objaviti kada potpišu ugovor sa Italijanima.

  Leskovac zaplenio sve mašine Džinsija

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE