Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mihano Momosa, Metaverse Fashion Week

  Radnici španskog modnog giganta izborili povišice

  Sindikat koji zastupa prodavce u trgovinama španskog modnog brenda Zara odustao je od planiranih štrajkova u sedištu matične firme u Korunji, nakon što je postignut dogovor o povećanju plata za 25 odsto.

  Oko 1.000 radnika u Zarinim trgovinama i trgovinama drugih modnih brendova njenog vlasnika Inditexa u tom gradu najavilo je dva štrajka u periodu od dve nedelje, tražeći veće povećanje plata nakon što su odbili zadnju ponudu.

  U štrajku su već bili radnici u Inditexovim trgovinama u Korunji, gradu na severu Španije gde modni gigant ima svoje sedište na periferiji grada, tokom rasprodaja za vreme „Crnog petka“.

  Inditex je pristao da mesečno plaća 322 evra više prodavce koji rade u 44 trgovine u Korunji, izjavila je čelnica sindikata CIG i prodavačica u Zarinim trgovinama Carmina Naveiro.

  Radnici će takođe dobiti jednokratni bonus od 1.000 evra koji će im biti isplaćen u februaru. „Plate nas koji radimo kao prodavci u trgovinama u Korunji biće uvećane za 25 posto“, rekla je Naveiro. Sporazum takođe uključuje povećanje od 20 evra u novembru 2023. i od 40 evra u 2024, dodala je.

  Mesečne plate trgovaca u Zari u ovom gradu trenutno se kreću između 1.058 i 1.400 evra, rekla je sindikalna čelnica.

  Sindikat CIG nije odustao od traženja većeg povećanja plata nakon što je odbio prehodnu ponudu kompanije o povećanju zarada za 200 evra do 2024. godine.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE