Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nastavak priče: Sudbina privedenih srpskih radnika u Slovačkoj

  Radnici iz Srbije koje je slovačka policija privela u utorak zbog nelegalnog rada u gradu Šala nalaze se u policijskom centru Medovo na jugozapadu Slovačke.

  Nadležni državni organi u Slovačkoj su obavestili srpsku ambasadu u Bratislavi da su 23 državljanina Srbije privedena zbog nelegalnog radnog angažmana u toj zemlji, kao i da su oni su bili angažovani posredstvom slovačke agencije Maks, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

  Utvrdjeno da dve srpske državljanke ne poseduju važeće putne isprave i njima je uručeno administrativno rešenje o zabrani boravka u Slovačkoj u trajanju od godinu dana i dat im je rok od sedam dana za dobrovoljno napuštanje zemlje, a ukoliko tu mogućnost ne iskoriste, biće pokrenut postupak readmisije.

  Preostali 21 državljanin Republike Srbije je vraćen u grad Šala, svi su dobili administrativno rešenje o zabrani boravka u Slovačkoj zbog posedovanja nelegalne radne dozvole od čega 20 lica na godinu dana, a jedno lice na tri godine, navodi se u saopštenju.

  Svima je ostavljen rok od sedam dana da dobrovoljno napuste Slovačku, a u suprotnom će se pribeći njihovoj deportaciji.

  Slovačka policija je u utorak u Šali, na jugozapadu Slovačke, privela 72 radnika, medju kojima i 23 gradjana Srbije, a prema pisanju medija razlog, za privodjenje su navodno lažni ugovori o radu.

  Uhapšeni su radili za južnokorejsko preduzeće „Šin Heung Presižen Slovakija“ i čekaju na deportaciju u centru policije za imigrante u Medvedovu, javio je slovački javni TV i radio servis RTVS.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE