Radnici Goše odlučili da se u ponedeljak vrate na posao

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici Goše odlučili da se u ponedeljak vrate na posao

  Štrajkački odbor fabrike Goša saopštio je danas da je današnji zbor radnika podržao odluku da fabrika u ponedeljak počne da radi, prenose agencije.

  “Na osnovu obećanja datih predstavnicima rukovodstva i predsedniku Štrajkačkog odbora u razgovorima 28.08.2017. u Beogradu, očekuje se isplata 30.000 dinara po radniku u toku dana. Na zbor radnika još jednom je podržana odluka da se odmah u ponedeljak, 4.09.2017. krene sa radom”, piše u saopštenju koje su potpisali Štrajkački odbor i radnici “Goše”.

  Radnici su juče naveli da i dalje čekaju obećanu uplatu od po 30.000 dinara, što je uslov da bi prekinuli štrajk, kazao je predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

  Taj novac, kako je ranije dogovoreno, treba da im uplati Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije, na osnovu ugovorenog posla Goše o prodaji postolja i vagona iranskim železnicama.

  Štrajk zaposlenih u Goši počeo je krajem marta jer potražuju više od 20 plata.

  “Gošu” je privatizovala 2007. godine slovačka firma “ŽOS Trnava”, a sadašnji vlasnik je “Lisnart holdings limitid” sa Kipra. Radnici tvrde da je to isti vlasnik.

  Izvor: Agencije

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE