Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radnici Fijata bez garancija da neće snositi posledice

  Vlada Srbije iz protokolarnih razloga nije usvojila Zaključak kojim garantuje radnicima Fijata u Kragujevcu da neće snositi posledice zbog štrajka, rekao je za RTS predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković.

  Zoran Marković, koji je i predsednik Samostalnog sindikata, rekao je da su garancije da štrajkači neće snositi posledice bile preduslov za prekidanje štrajka i početak proizvodnje i pregovora sa menadžmentom kompanije.

  Takođe, štrajkači su tražili i garancije da će, ukoliko ne budu zadovoljni ishodom pregovora, protest moći da nastave u ponedeljak, tvrdi Marković.

  Kako RTS nezvanično saznaje, Vlada i dalje nastoji da nađe rešenje za problem u Fijatu i već u petak se očekuje nastavak pregovora u Ministarstvu privrede, kojem bi trebalo da prisustvuju ministar Goran Knežević i premijerka Ana Brnabić.

  Međutim, u Štrajkačkom odboru kažu da nisu upoznati da nastavkom razgovora u Ministarstvu privrede, ali ističu da „predstavnici države imaju pruženu ruku radnika“.

  Da je Vlada Srbije, kao što je u sredu dogovoreno u Ministarstvu privrede, usvojila zaključak kojim se garantuje da radnici neće snositi posledice zbog štrajka, oni bi danas verovatno doneli odluku da se protest prekine i započnu pregovori, rekao je Marković.

  Naveo je da se traži da u rešavanju problema u Fijatu posreduje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  „Znamo da moramo za pregovarački sto i jedini način da se situacija reši su pregovori i razgovori. To znači da moramo da tražimo uključenje više instance, a to je predsednik Srbije“, kaže Marković, koji za petak najavljuje radikalizaciju protesta.

  Radnici prve i druge smene nastavili su štrajk i zajedno protestuju u krugu Fijatove fabrike u Kragujevcu.
  [preporucene_vesti ids=“270556″]

  Izvor: RTS

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE