Raditi puno je dobro, ali raditi pametno je mnogo bolje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Raditi puno je dobro, ali raditi pametno je mnogo bolje

  Kompaniju “Nectar” prepoznajemo po kvalitetnim sokovima, ali i dobrim marketinškim sloganima i kampanjama. Dovoljno je reći – „nije svejedeno“. Sa izvršnim direktorom ove kompanije Mihailom Jankovićem porazgovarali smo o suštini i putevima do uspeha. Od njega smo čuli i savet za sve one koji su tek na početku svojih poslovnih izazova.

  Savet mladima koji tek započinju svoje karijere?

  Verujte u sebe, vaši dometi su mnogo veći nego što mislite u ovom trenutku. Najbolja investicija koju možete da napravite je investicija u sebe i svoje znanje, zato učite i unapređujte se svakog dana jer samo tako možete ostvariti svoj potencijal. Budite uvek na zemlji, nemojte poleteti kad je dobro niti pasti kad je loše, sve je to deo putovanja i učenja. Napravite plan. Mnogo je veća verovatnoća da se desi ako ste planirali nego ako se prepustite stihiji. I zapamtite – slušanje je jedna od najvažnijih veština u životu i u poslu. I na kraju – sanjajte više, brinite manje i uživajte u onome što radite.

  Da možete, šta biste poručili sebi iz mlađih dana, kada ste imali manje od 30?

  Raditi puno je dobro, ali raditi pametno je mnogo bolje. Odredi prioritete, eliminiši nepotrebne stvari i ostavi sebi dovoljno vremena za razmišljanje jer na taj način kreiraš najveću vrednost. Životni balans i stabilnost su važni da bi uspešno i efikasno prevazilazio sve prepreke. Biti izbalansiran znači imati razvijene sve četiri dimenzije – fizičku, emotivnu, mentalnu i spiritualnu. Moj dobar prijatelj kaže – ako jedna od njih nije razvijena, to je kao da sediš na stolici kojoj nedostaje jedna noga.

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE