Putin: Zapad precenjuje svoju snagu, niko nije toliko jak

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  sankcije rusiji

  Putin: Zapad precenjuje svoju snagu, niko nije toliko jak

  Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da neke zemlje žele da istisnu Rusiju iz svetske ekonomske arene, ali da je to nemoguće i ona nema nameru da to učini.

  Kako prenosi Sputnjik, on je, govoreći o sankcijama koje je Zapad uveo Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, ukazao da se te mere odražavaju na sve i tvrdio da tako visoka inflacija u zapadnim zemljama nije zabeležena poslednjih 40 godina.

  “To nije šala”, prokomentarisao je Putin, koji se putem video konferencije obratio učesnicima plenarnog zasedanja Evroazijskog ekonomskog foruma.

  Putin je komentarisao strane kompanije koje su nakon ruske invazije na Ukrajinu napustile Rusiju, rekavši da je “tako možda i najbolje”, da će domaće kompanije zauzeti njihovo mesto i da se ništa neće promeniti.

  Putin je rekao da je “nemoguće odseći Rusiju od zapadne tehnologije uprkos sankcijama”.

  Zapadna krađa resursa se neće dobro završiti

  Ruski predsednik navodi da “Rusija ima problema s transportom i lancima snabdevanja”, dodavši da će “nastaviti sa uvozom zamene za robu pod sankcijama” te da “to ipak nije rešenje”.

  “Ova zapadna krađa resursa se neće dobro završiti”, rekao je Putin dodavši da je Rusija “kompetitivna” i “ostaje vodeći izvoznik pšenice”.

  “Zapadne nacije koje pokušavaju kazniti druge ekonomskim sankcijama precenjuju svoju snagu. Sve više zemalja u svetu želi i vodiće nezavisnu politiku”, naglasio je Putin, piše RT.

  “Nijedan `svetski policajac` ne može zaustaviti ovaj prirodni globalni proces. Niko nije toliko jak. Oni se suočavaju s izazovima unutar svojih nacija i nadam se da shvataju da ova politika nema apsolutno nikakve perspektive”, rekao je Putin.

  Izvor: Sputnjik, Index

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE