Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  vladimir putin

  Putin: Propao ekonomski blickrig protiv Rusije

  Rusija se suočava sa finansijskom i tehnološkom agresijom, ali ekonomski blickrig protiv zemlje nije uspeo, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku o ekonomskim pitanjima.

  „Želim još jednom da naglasim da se Rusija samouvereno nosi sa spoljnim pritiscima, odnosno sa finansijskom i tehnološkom agresijom nekih zemalja. Taktika ekonomskog blickriga, naleta na koji su računali, nije proradila, to je već očigledno svima, pa i njima“, istakao je ruski lider.

  Putin je dodao i da su postupci neprijateljskih zapadnih zemalja protiv Rusije neprofesionalni, impulsivni i nepredvidivi.

  „Vidimo da su postupci naših, najblaže rečeno, zlonamernika u poslednje vreme u velikoj meri nepredvidivi i impulsivni. Očigledno su neprofesionalni i zbog toga impulsivni, što znači da treba još više da radimo prema svojoj logici i zadržimo inicijativu“, objasnio je on.

  Rusija

  Rusija, Moskva (Pixabay)

  On je dodao da dinamika ključnih ekonomskih pokazatelja sugeriše da se ruska ekonomija postepeno stabilizuje i kreće trajektorijom rasta, a da se preduzeća vraćaju u normalan ritam rada.

  Ruski lider smatra da bezuslovni prioritet Rusije treba da budu razvoj i realizacija nacionalnih projekata u interesima građana.

  On je dodao da je istovremeno neophodno formirati sve uslove za restrukturiranje ekonomije u cilju realizacije velikih tehnoloških projekata i razvoja infrastrukture u regionima.

  Bolji od većine zemalja G20 i BRIKS

  Putin je takođe ocenio da je proces dedolarizacije neizbežan i dodao da je stanje ruskog budžeta trenutno bolje nego u većini zemalja G20.

  „Operativno usvajanje opštih antikriznih mera, ostvarena stabilnost, otpornost ruske ekonomije na spoljne izazove, umnogome su rezultat naše odgovorne makroekonomske politike tokom prethodnih godina.“

  Zato je i stanje ruskog budžeta trenutno značajno bolje nego u ekonomijama većine zemalja G20 i kod naših prijatelja u zemljama BRIKS, zaključio je Putin.

  Izvor: Politika

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE