Puna podrška države projektu "Jadar" kod Loznice

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Puna podrška države projektu “Jadar” kod Loznice

  Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da će to ministastvo dati punu podršku realizaciji projekta “Jadar” kompanije Rio Tinto, koji obuhvata istraživanje i razvoj ležišta litijuma u okolini Loznice.

  Trivan je istakao da je taj projekat od nacionalnog i međunarodnog značaja i da je garant uspešnosti saradnje u opredeljenju kompanije Rio Tinto da primenjuje najviše ekološke i standarde zaštite na radu, navodi ministarstvo u saopštenju.

  Predstavnici Rio Tinta upoznali su ministra sa napretkom u implementaciji projekta i posebno ukazali na dostignuća u planiranju smanjenja uticaja na životnu sredinu i ciljevima održivog razvoja.

  Generalna direktorka Marni Finlajson naglasila je da vizija i posvećenost zaštiti životne sredine koje izražava ministar Trivan predstavljaju veliki podstrek i podršku uspešnoj realizaciji projekta “Jadar”.

  Ona je naglasila da će Rio Tinto nastaviti sa posvećenim unapređenjem poslovanja radi obezbeđenja zdravije i bezbednije životne sredine.

  Na sastanku je potvrđena uspešna zajednička saradnja u primeni dosadašnjih faza projekta “Jadar” i dogovoren nastavak i intenziviranje saradnje.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE