Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PRVI STUBOVI turske fabrike u Ćupriji a iznajmljuju i LOKAL da pričaju s radnicima

  U Industrijskoj zoni Minel u Ćupriji, na površini većoj od 7.000 kvadratnih metara, počela je izgradnja fabrike turske kompanije za proizvodnju delova za automobile Feka automotiv.

  Kako je rečeno prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju, kojim je četiri hektara zemlje u industrijskoj zoni dato turskoj korporaciji za izgradnju fabrike, u oktobru prošle godine, investicija je vredna 15 miliona evra, a za početak u fabrici će biti zaposleno 110 radnika.

  „Postavili su stubove i očekivanja su da će oni vrlo brzo i da završe ovaj posao. Vlasnici planiraju da će to biti krajem ove, možda početkom sledeće godine. Interesantno je da vlasnici Feke imaju ideju da iznajme i jedan lokal u centru grada gde bi pričali sa radnicima zainteresovanim za rad u fabrici“, rekao je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

  Feka automotiv je porodična firma koja 30 godina proizvodi delove i komponente za automobilsku industriju, pre svega svetlosnu signalizaciju, svetla za enterijere vozila, retrovizore, rezervoare za vodu.

  Erić je najavio i da bi kineska kompanija Eurofiber uskoro trebalo da preuzme tursku Tibet modu. Tako će stotinak radnika Tibet mode dobiti novog vlasnika, a proizvodnja bi bila preusmerena sa trikotaže na čarape.

  Još jedna kineska fabrika započeće posao na prostoru bivše Grafičke industrije Mladost. Reč je kineskoj fabrici koja proizvodi plastične granule.

  I domaća trgovinska kompanija Gomeks iz Zrenjanina je u procesu izrade projektno tehničke dokumantacije za izgradnju distributivnog centra za centralnu Srbiju na 3,5 hektara u Industrijskoj zoni u Ćupriji.

  Izvor: Beta

  Foto: YT/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE