Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Prvi penzioner“ Srbije: PENZIJE da prate rast PLATA

  Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić ponovo je zatražio da rast zarada u javnom sektoru bude praćen povećanjem iznosa penzija.

  On je u Kragujevcu, gde se sastao sa predstavnicima gradskih i opštinskih rukovodstava PUPS u Šumadijskom i Pomoravskom okrugu, rekao da je „univerzalni princip solidarnosti“ imperativ za PUPS.

  To znači redovne i sigurne zarade, ali zarade koje omogućavaju pristojan život, to znači redovne i sigurne penzije, ali penzije koje omogućavaju pristojan život. Pozdravljamo rast zarada, ali tražimo da penzije ne gube trku za njima. Isto tako to znači da naši domaćini mogu da žive pristojno od onoga što proizvedu na svojim imanjima“, naveo je Krkobabić. a preneo PUPS.

  Krkobabić, koji je i ministar za brigu o selu, rekao je i da inicijativa o garantovanim penzijama podrazumeva definisanje specijalnog vida socijalnog davanja, namenjenog građanima starijim od 65 godina, među kojima je naročito mnogo žena na selu, a koji nemaju ni penziju ni druge izvore prihoda.

  „To davanje imaće utemeljenje u budžetu Srbije, nezavisno od PIO fonda. Realizaciji tog predloga treba da predhodi valjano urađen posao izrade socijalnih karata, koje bi omogućile pravi uvid u stvarni socijalno-ekonomski status kako pojedinca, tako i čitave porodice“, rekao je Krkobabić u Kragujevcu tokom posete karavana PUPS u okviru kampanje „Srbijo, i ovo je Srbija“.

  Inače, lider partije penzionera poznat je po svojoj čuvenoj izjavi da su penzioneri pristali na smanjenje penzija.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE