"Prvi kvartal NADMAŠIO očekivanja"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Prvi kvartal NADMAŠIO očekivanja”

  Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da su rezultati najvažnijih ekonomskih pokazatelja u svim privrednim oblastima u prvom kvartalu 2021. godine odlični i bolji od očekivanih, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

  “Do dobrih rezultata dovelo je nekoliko činilaca, među kojima su promena u strukturi izvoza, jer se u inostranstvo plasira sve više visokotehnoloških proizvoda”, rekla je Brnabić na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), kojoj je predsedavala.

  Dodala je da su dobrim rezultatima doprineli i rast investicija, posebno kada je reč o gradnji zgrada i objekata, kao i rast cena na inostranom tržištu za srpske proizvode iz oblasti poljoprivrede, posebno ratarstva.

  Izazovi koji mogu da se pojave, prema njenim rečima tiču se mesne prerađivačke industrije s obzirom na činjenicu da je došlo do poremećaja na evropskom i svetskom tržištu zbog pandemije koronavirusa.

  U privredi su, kako je rekla, trendovi i dalje stabilni, a u sektoru usluga je takodje nastavljen oporavak.

  “Kada je reč o turizmu, tu se tek očekuju bolji rezultati na šta upućuje i činjenica da je za nešto više od sat vremena podeljeno 20.000 vaučera, pored prethodnih 100.000 podeljenih u januaru i da interesovanje gradjana za njih ne jenjava”, rekla je Brnabić.

  Prema nedavnoj anketi Privredne komore Srbije, većina privrednika u Srbiji procenjuje da će drugo tromesečje ove godine biti prekretnica u privrednom oporavku i doprineti planiranom rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) između pet i šest odsto.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE