Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi koraci na putu dugom 365 dana

  Piše: Aleksandra Velimirović Janakievski, osnivač i direktor modnog brenda Belgrade Workshop i discipline Modni koučing

  Odbojavanje do kraja 2016. je završeno, dočekali smo i preživeli još jednu smenu. Dok se polako oporavljamo od praznične gužve i obaveza teško nam je da poverujemo da će ova, 2017. biti drugačija, bolja. Jedva da joj priznajemo atribut nova. Ali ipak jeste. Činjenica je da je još nismo upoznali, ne znamo šta će nam doneti.

  Pre nego što se prepustimo inerciji i besciljnim analizama tipa „ Pa šta to bitno može da se dogodi?“ razmislimo da li bar malo možemo i sami da utičemo na to što će nam se dešavati. Ne mora to da bude ništa krupno, izuzetno, bombastično… Verujem da ste primetili da je uvek lakše krenuti od malih stvari. Na primer, od neradnih dana.  Da li ste ih svrstali u period za završavanje preostalih obaveza, bacili sve karte na sarmu i pečenje ili je to za vas bila prilika da se dobro zabavite i opustite. Kako ste provodili praznične dane? Ležeći i sanirajući posledice neke od prethodnih večeri, okajavajući višak kalorija i nerada zaranjanjem u nove obaveze ili im se  radovali jer oni predstavljaju početak novog puta dugog 365 dana. Vaš je izbor kako ćete zakoračiti na njega.

  Zato je predlog da ih iskoristite za simulaciju i najzad, manifestaciju vašeg željenog preobražaja. Uradite kratku vežbu za podizanje energetskog tonusa i samopouzdanja iz prethodnog teksta i kreirajte svoje novo ja ili one njegove aspekte na kojima želite da radite.

  Možda priželjkujete da u sebi probudite fatalnu zavodnicu ili birate da budete dinamična poslovna žena koja uživa u svom životu. A šta ako ste oduvek sebe videli kao osobu koja jedri ili vozi motor? Iako radite u banci ili velikoj korporaciji iz vas vreba pritajena rok zvezda koja jedva čeka da se izadje na scenu.

  Ima li bolje prilike od dočeka Nove/Stare godine, izlaska u danima bez previše obaveza ili kućne sedeljke da svojim izgledom sebi i drugima pokažete šta zapravo želite i možete. Što je još bolje, već smo pričali o tome kako vi svojim izgledom možete da pokrenete unutrašnju promenu.

  Izmenom ili drugačijim kombinovanjem delova garderobe, obuće, nakita, šminke, frizure možete mnogo toga da postignete u inoviranju svog izgleda i, u krajnjoj liniju, drugačijeg doživljaja sebe. Neka to bude vaš prvi novogodišnji izazov, da smenu Stare i Nove dočekate kao nova osoba.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE