Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi Ikarbus sa „evro 6“ motorom

  Iz proizvodnih hala Ikarbusa izašao je novi međugradski autobus, po licenci Mercedesa, koji se prvi put u Srbiji isporučuje sa motorom sa najnovijim standardom emisije „evro 6“.

  Srbija se s tim proizvodom svrstava u 10 evropskih zemalja koje mogu da proizvedu ovakvo vozilo po najvišim evropskim standardima. Time se otvaraju nove mogućnosti da se autobusi izvoze na tržišta u okruženju, sa konkurentnom cenom.

  Ovaj proizvod je tehnološki daleko najnaprednije vozilo ikada proizvedeno u domaćoj fabrici, a kako saznaje RTS, Mercedesova tehnologija će se koristiti i u drugim modelima koji se planiraju u Ikarbusu.

  Preko 50 odsto komponenti uključujući i šasiju izradile su domaće fabrike i radionice, što je i te kako podstaklo kooperante da se i oni, uz Mercedesova uputstva, tehnološki unaprede.

  „Autobus ima 51 sedište, u njegovoj izradi primenjeni su najsvaremeniji materijali i najbolji bezbednosni sistemi. Ugrađen je i motor `evro 6` koji zadovoljava najstrože evropske propise i nadamo se da ćemo imati izuzetno konkuretan proizvod“, kaže generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić.

  U vozilo su prvi put ugrađene kamere za bezbednost, tačnije, rizik da vozač zaspi za volanom svedena je na minimum. „Šta da vam kažem, autobus se vozi kao putnički automobil“, objašnjava Dragoslav Đoković, probni vozač Ikarbusa.

  Autobusi iz Ikarbusa naći će veoma brzo kupce jer njihova cena je konkurentna na tržištu. Već se pregovara za izvoz za BiH, a ova fabrika na osnovu razvijene tehnologije Mađarima izvozi komponente jer su oni odlučili da posle dve decenije ponovo proizvode autobuse.

  Novi autobus voziće na relaciji Beograd-Novi Sad i imaće kompletan komfor turističkog autobusa, internet i video-mrežu.

  Izvor: RTS

  Foto: Ikarbus

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE