Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prvi grad na svetu sa 100 odsto čistom energijom

  Na obalama Crvenog mora u Saudijskoj Arabiji, aerodrom i hoteli već su otvorili svoja vrata, pripremajući se za dolazak do milion posetilaca godišnje. Ova destinacija postavlja nove standarde u održivom turizmu i pozicionira se kao prva na svetu koja će u potpunosti koristiti čistu energiju.

  Ključni partner u ovom revolucionarnom projektu održivosti je kompanija Huawei koja je izgradila najveću mikro-mrežu na svetu za skladištenje energije iz fotonaponskih izvora. Ovaj impozantni sistem obuhvata solarni PV sistem snage 400 MW, koji je podržan sa 1,3 GWh kapaciteta za skladištenje energije. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji, ceo kompleks će biti neprekidno snabdevan čistom energijom, čime se postavlja novi, zeleni standard za buduće generacije.

  Napredna tehnologija za modernije železnice

  Železnički sektor u Africi prolazi kroz značajnu digitalnu transformaciju, modernizujući zastarele sisteme kako bi odgovorio na sve veće zahteve za efikasnošću, smanjenjem troškova i održivošću. Tradicionalno, mreže su se oslanjale na prevaziđene komunikacione tehnologije poput GSM-R, koje više ne zadovoljavaju potrebe savremenih pametnih železnica. Kao rešenje, kompanija Huawei je pružila ključnu tehnologiju za ovu transformaciju. Njihov Future Railway Mobile Communication System (FRMCS) zamenjuje GSM-R, nudeći brzu, pouzdanu i bezbednu komunikaciju neophodnu za inteligentne železničke mreže.

  Na ovaj način je omogućena jedinstvena i efikasna komunikacija kroz više zemalja, olakšavajući nesmetan transport robe i putnika. Do danas, Huawei je implementirao svoja rešenja na preko 150.000 kilometara pruga širom sveta, vodeći sektor ka pametnijim i povezanijim železničkim mrežama.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE