Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prva knjigovodstvena agencija kojoj možete platiti usluge računovodstva u bitcoinima

  Transakcije u kriptovalutama odavno su postale deo globalne poslovne stvarnosti. Olakšice i pogodnosti koje dolaze uz to su brojne – od brzine transakcije, neuslovljenosti različitim taksama i naknadama posrednika, ali i relativne transparentnosti same transakcije.

  Ipak, na našim prostorima i dalje postoji bojazan od ovakve vrste finansijske razmene. Skeptici bi rekli – sa razlogom. Naviknuti na ekspertske prognoze da će “balon zvani bitcoin” u svakom trenutku „puknuti“, naše kompanije i pojedinci se retko upuštaju u avanturu trgovanja kriptovalutama.

  Ono što stoji kao legitiman i čvrst argument ovom skeptičkom stavu je činjenica da kripto-valute nisu zvanično priznate ni od strane jedne zvanične finansijske institucije ni u našoj ni u drugim zemljama. Iako su postojale glasine da banke u Sjedinjenim državama razmatraju uvođenje kriptovaluta u monetarni sistem, za sada je sve ostalo na tome.

  Kriptovalute u Srbiji: i dalje retkost

  Ipak, pre nekoliko godina pojavili su se oni koji su u kriptovalutama videli šansu za uspostavljanje novog načina funkcionisanja monetarnog sistema. Idući u skladu sa promenama u digitalnom svetu, pojavili su se pojedinci koji su uvrstili plaćanje u kriptovalutama, tačnije bitcoinu, kao legitimno. Najpoznatiji primer je prestonički restoran “Apetit”, u kojem je plaćanje u bitcoinima uvedeno još 2013. godine.

  Ovaj usamljeni primer – ako ne računamo nekolicinu bankomata u Beogradu i Novom Sadu na kojima je moguće menjati bitcoine za novac – uskoro će dobiti “pojačanje” u vidu knjigovodstvene agencije “Vizija Računovodstvo”. Naime, rukovodstvo agencije odnedavno je svojim klijentima omogućilo uplate računovodstvenih usluga u – bitcoinima.

  Sledeći primer mnogih svetskih kompanija, “Vizija Računovodstvo” veruje da će pomoći domaćim kompanijama da prigrle najsavremeniji način plaćanja robe i usluga. U nadi da će transakcije u kriptovalutama postati deo poslovne svakodnevice, zaposleni i rukovodstvo agencije će raditi na podizanju svesti i edukaciji o kriptovalutama i načinima na koji se mogu koristiti za plaćanje usluga u Srbiji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Vizija računovodstvo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE