Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Protesti, dan 10: Demonstranti „demantovali“ Vučića (FOTO)

  Na ulice Beograda je, 10. dan zaredom, nekoliko hiljada građana izašlo na proteste „protiv diktature“.

  Demonstranti su, sada već po tradiciji, „posetili“ uobičajene punktove – skupštinu, RTS, Vladu..a prvi put, od početka protesta, ispred kolone je bio automobil sa ozvučenjem sa kojeg se emitovala muzika.

  Na čelu kolone istaknut je veliki transparent sa natpisom „Fer slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava“, što su ujedno i zahtevi učesnika protesta.
  protest01 protest02

  Kako se navodi na Fejsbuk stranici „Protiv diktature“, studenti zahtevaju smenu političke elite na čelu sa Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenu članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija koja bi se ogledala u smeni odgovornih urednika Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine i oštrih kazni za urednike svih medija koji krše medijske zakone i kodeks.
  [preporucene_vesti ids=“263867″]

  Studenti zatim traže momentalno razrešenje svih stranačkih i korumpiranih funkcionera u javnim preduzećima, decentralizaciju, kao i promenu prioriteta ekonomske i socijalne politike, poboljšanje prava svih radnika, zaštitu životnog standarda stanovništva i u potpunosti javno finansirano i svima dostupno obrazovanje i zdravstvo.

  Organizatori protesta i dalje nisu poznati, a na skupovima studenata se niko zvanično ne obraća. Naredni protesti zakazani su za utorak, posle Uskršnjih praznika.

  Vučić ponudio odgovor: Demonstrirajte, ja ću da radim

  Nešto pre početka protesta, u zgradi Vlade održana je konferencija za novinare srpskog premijera i ministra inostranih poslova Nemačke koji je bio u poseti Srbiji. Obojica su, između ostalog, prokomentarisali i višednevne proteste koji se održavaju u Beogradu, ali i drugim gradovima Srbije.

  Nemački ministar Zigmar Gabrijel je rekao da „ne može da daje uputstva o nečemu što su unutrašnje stvari Srbije, kao što su protesti“, dok je premijer Aleksandar Vučić ocenio da su protesti izraz demokratske snage Srbije jer svako ima pravo da protestuje, podsećajući da nema nijednog policajca na ulici.

  „Koliko god ljudi bilo, a nije više od 10.000, rekao je Vučić, nama su značajni, moramo da vodimo računa o tim ljudima, razlozima njihovog suštinskog nezadovoljstva da bismo brinuli o njihovim potrebama“, naglasio je premijer.

  Nismo reagovali ni na jednu uvredu, ni na najteže reči, transparente…a glavni transparent svakog dana je „Vučiću Šrederu“ što bi, valjda, trebalo da bude najveća uvreda, rekao je Vučić.

  protest04

  Nigde ne dominira „Vučiću Šrederu“ (foto: printscreen)

  „Što se mene tiče, mogu da demonstriraju i 10 godina, a ja ću da se obraćam time što ću da radim i da se borim, da privučem što više nemačkih investitora…i to je jedini odgovor koji mogu da ponudim“, poručio je premijer.

  Izvor: Beta, Agencije

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE