Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Propala najveća pljačka u istoriji (VIDEO)

  Pljačka banke u Sao Paolu, starim, dobrim metodom kopanja tunela sprečena je, a da je uspela bila bi najveća u istoriji.  Šesnaest pljačkaša je uhapšeno nakon što je policija otkrila da su iskopali 500 metara dugačak tunel.

  Uhapšeni su zadržani u severnom delu grada, gde su, navodno, pravili oruđa za kopanje tunela, otkrila je dvomesečna policijska istraga i praćenje.

  „Investicija bande bila je oko četiri miliona reala (1,27 miliona dolara).  Svaki od učesnika uložio je oko 200.000 reala, a procivali su da će uzeti jednu milijardu reala (317 miliona dolara). Bila bi to najveća pljačka na svetu“, rekao je vođa istrage Fabio Pinjero Lopez.

  Kopanje 500 metara dugačkog tunela počelo je pre četiri meseca i završeno je prošle srede, pa je policija odmah krenula u akciju protiv bande, koju je nadgledala.

  Lopez je rekao da uprkos tome što banda nije ušča u trezor, ipak je uspela da uđe u „školjku šefa“.

  „Zato smo odlučili da izvedemo operaciju i uhapsimo sve. Vođe i glavne ljude“, objasnio je Lopez.

  Tunel, koji je bio podupren sa drvenim i gvozdenim gredama, počinjao je ispod iznajmljene kuće blizu banke u predgrađu Čakara Santo Antonio.

  Banda je od ranije poznata policiji, a za neke članove se sumnja da su učestvovali u pljačkama Centralne banke u Fortalezi 2005. godine i još jedne banke u Paulisti 2011. godini.

  „Veoma su dobro organizovani“,  pohvalio ih je Lopez.

  https://www.youtube.com/watch?v=f0j_hZhp_Dk

  Izvor: RTS

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE